Najnovije vesti

SKANDAL: Dvanaestogodišnjakinje se samozadovoljavaju za lajk!

Sodoma i Gomora: Zabava pedofila

SKANDAL: Dvanaestogodišnjakinje se samozadovoljavaju za lajk!

Društvo
Sve više devojčica na društvenoj mreži Ask.fm masturbira pred veb-kamerom kako bi sakupile veći broj pozitivnih komentara

BEOGRAD - Roditelji, oprez!
Da su današnje mlade generacije u stanju da na internetu urade apsolutno sve za trunku pažnje i popularnosti, potvrđuje najnoviji trend samozadovoljavanja devojčica koje posmatrači uživo gledaju a zatim ocenjuju „lajkovanjem“!
Poslednji takav slučaj dogodio se u Novom Sadu, odakle se svojim prijateljima putem društvene mreže Ask.fm lascivno obratila jedna 19-godišnjakinja.

Osvojila 50 lajkova

- Radim sve što želite na kameri ako ima dovoljno lajkova - napisala je ona i dodala „smajlija“, a potom se skinula gola i potpunim neznancima izbliza pokazala svoju intimu, čime je ubrzo osvojila čak 50 njihovih lajkova.

Pre nje, ostao je zabeležen slučaj devojčice uzrasta od 12 godina koja je takođe napisala da će se samozadovoljavati pred kamerom, ali da je lajkovanje obavezno.
Biljana Kikić Grujić, koordinator projekta „Nasilje i zlostavljanje na internetu“ Centra za prevenciju devijantnog ponašanja kod mladih Target upozorava da ovu društvenu mrežu koriste sve mlađi naraštaji.

- Deca koja posećuju sajt Ask.fm su uzrasta od IV do VI-VII razreda osnovne škole. Ona je otvorena za sve, svako ima pravo da im postavi pitanje, i to tako što ga uputi pisanim putem, a odgovor očekuje u video-izdanju. Sa druge strane, devojčice se utrkuju koja će dati što više odgovora na provokativna pitanja kako bi dobila što više lajkova i tako pokazala da je najpopularnija, da je u društvu „najbolja riba“ - objašnjava ona poslednje aktuelnosti u ovom sajber-prostoru, koji postaje idealan za pedofile i seks-trafiking.

Potrebna savetovališta

Prema njenim rečima, problem je nedostatak svesti o opasnostima i zloupotrebama koje vrebaju ne samo na ovoj društvenoj mreži već i na onim popularnijim, poput Fejsbuka.
- Zato je neophodno da se sistemski reši problem, pre svega obaveznom edukacijom, ali i otvaranjem novih savetovališta - objašnjava koordinatorka Centra Target.

Grujićeva: Ovo je idealan prostor za pedofile i seks-trafiking
Grujićeva: Ovo je idealan prostor za pedofile i seks-trafiking

Tužilaštvo
HITNO ĆEMO REAGOVATI!

Branko Stamenković, tužilac za visokotehnološki kriminal (VTK), kaže da u slučaju 19-godišnjakinje koja je ostavila snimak nema elemenata za krivično gonjenje, s obzirom na to da je reč o punoletnoj osobi.
- Trebalo bi ispitati razloge. Da li je u pitanju vaspitni, socijalni ili prekršajni, možda čak i krivičnopravni aspekt, bez utvrđivanja činjeničnog stanja nije moguće u ovom momentu tvrditi - rekao je on i dodao da će zbog toga posebno tužilaštvo za VTK sa naročitom hitnošću postupiti po službenoj dužnosti.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...