PROLEĆE U JANUARU: Dvocifrene temeprature i u narednih 10 dana!

Topla zima

PROLEĆE U JANUARU: Dvocifrene temeprature i u narednih 10 dana!

Društvo -
Od 27. januara do 2. februara temperature će biti od dva do šest stepeni, dok se od 3. do 9. februara nastupiti nešto topliji period, kada se mogu očekivati i ekstremne suše

BEOGRAD - U narednih desetak dana u Srbiji biće više od deset stepeni Celzijusovih, a krajem januara i početkom februara očekuje se da temperature budu između minus dva i šest stepeni, rekli su danas u Republičkom hidrometeorološkom zavodu (RHMZ) Srbije.

"U narednih desetak dana biće dvocifrene temperature. U jutarnjim satima se očekuje slab mraz, prolazna naoblačenja sa kratkotrajnom kišom za vikend, ali se čak ni u planinskim predelima ne računa na sneg", rekao je Dragan Đurić iz RHMZ.

Prema njegovim rečima, toplo vreme će se nastaviti, tako da će temperature u narednih desetak dana više biti primerene ranom proleću nego maksimumu zime, koji je inače karakterističan za sredinu januara.Progonostičar Branko Bijelić iz RHMZ naveo je da se od 23. do 26. januara predviđa češća pojava padavina, ali da će temperature biti od minus dva do devet stepeni Celzijusovih.

"Od 27. januara do 2. februara temperature će biti od dva do šest stepeni, dok se od 3. do 9. februara nastupiti nešto topliji period, kada se mogu očekivati i ekstremne suše", kazao je Bijelić. Srđan Milakara iz Odeljenja za agrometeorologiju RHMZ rekao je da zaliha vlage trenutno ima dovoljno i da usevi ne trpe.

"Jedino može biti problem ako se zaliha vlage u dovoljnoj meri ne popravi, ali za sada usevi nemaju problem, jer se nalaze u fazi mirovanja", zaključio je Milakara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track