HOROR U VRTIĆU: Tri dečaka brutalno pretukla devojčicu!

Pretučena šestogodišnja J. F.

HOROR U VRTIĆU: Tri dečaka brutalno pretukla devojčicu!

Društvo -
Sledećeg jutra zbog bolova u stomaku zbrinuta je na dečjem odeljenju valjevske bolnice, gde je dočekala novogodišnje praznike

VALJEVO - Biju ko odrasli.Šestogodišnja devojčica J. F. pretučena je u valjevskom vrtiću „Naša radost“. Tukla su je trojica vršnjaka i ona je provela pet dana na dečjem odeljenju valjevske bolnice. Vaspitačice tvrde da ništa nisu videle. Incident se dogodio četiri dana pred Novu godinu. Majka Biljana Gagić Filić kaže da roditelje niko nije obavestio o incidentu.Igra kockicama- Kad je došla kući, devojčica je ispričala da su je tri druga pretukla i rekla nam je njihova imena. Ona je pokušala da se priključi igri dečaka koji su pravili kuću od kockica. Nisu joj dozvolili i počelo je gurkanje. U tom koškanju, da li namerno ili ne, moje dete je oborilo kockice i nakon toga su je napali. Jedan dečak ju je udario nogom u stomak, ostali su je šutirali u zadnjicu, tukli su je i po glavi i po telu - priča majka.Sledećeg jutra bilo joj loše i zbog bolova u stomaku zbrinuta je na dečjem odeljenju valjevske bolnice, gde je dočekala Novu godinu.Drskost vaspitačica- Sramota je što niko iz obdaništa nije našao za shodno da kaže bilo koju ljudsku reč, već su vaspitačice negirale da su išta videle. Roditelji dva dečaka su, maltene, moje dete optužili da je krivo zato što je pretučeno. Samo jedno dete je priznalo roditeljima šta se dogodilo. Pitam se kako je moguće da bilo čije dete bude pretučeno u obdaništu. Gde su vaspitačice i šta rade? Vrhunac drskosti jeste preporuka da dete prebacimo u drugi vrtić - kaže majka.Biljana Gagić Filić kaže da ovo nije prvi incident koji je dogodio u vrtiću.- Pre dva meseca pokušavala sam vaspitačicama da skrenem pažnju na ponašanje jednog dečaka jer se moje dete žalilo da je maltretira. Često je dolazila kući s modricama po rukama i nogama - kaže majka. Zbog stresa koji je doživela, devojčica se još nije oporavila, niti je krenula u vrtić. Po preporuci lekara, u lečenje je uključen i psiholog.

Katastrofa... Deca sve surovija
Katastrofa... Deca sve surovija

Nasilnici i sami žrtve nasiljaPsiholog Aleksandar Šibul kaže za Kurir da je glavni uzrok vršnjačkog nasilja to što su deca nasilnici i sami žrtve ili svedoci nasilja u porodici.- Deca koja su u tom uzrastu spremna na takvo nasilje sigurno su i sami žrtve nasilja u porodici. Neretko roditelji zbog nervoze i nestrpljenja udaraju decu, pa nasilje i agresija postaju njihov uobičajeni model komunikacije. To je glavni problem što postoje nasilnici među decom, a, nažalost, uvek ih je bilo i uvek će ih biti - kaže Šibul.Na devojčicu koja je bila žrtva nasilja, dodaje on, ovaj događaj, srećom, ne bi trebalo da ostavi trajne posledice.- Pošto se nasilje desilo jednom, može se anulirati bez posledica, ali ako se stalno dešava, posledice su neizbežne. U svakom slučaju, sve zavisi i od samog deteta - priča Šibul.(S. S.)

Direktor neobaveštenZA INCIDENT ČUO OD NOVINARARoditelji kažu da su više od deset dana bezuspešno pokušavali da dođu do prvog čoveka valjevskih vrtića Zlatomira Markovića. S druge strane, on tvrdi da je za incident čuo od novinara.Ovo nije prvi incident u valjevskim obdaništima. Prošle godine je PU „Milica Nožica“, u okviru koje radi sedam gradskih vrtića, platila 700.000 dinara na ime odštete detetu koje je ujelo drugo dete u vrtiću „Bubamara“.

ČINJENICESlučajevi vršnjačkog nasilja-- Septembar 2013.- nekoliko petaka pesnicama pretuklo prvačića u školskom dvorištu u Aranđelovcu- drugari mačetom isekli đaka u školi u Novom Sadu-- Maj 2013.- dečak izboden nožem u stomak posle tuče osnovaca u Mokrinu-- Mart 2013.- učenik Politehničke škole u Kragujevcu pretučen bejzbol palicom- u Kostolcu šest sati tukli školskog druga i to snimali mobilnim- Septembar 2012.- petorica šesnaestogodišnjaka napala maloletnika iz okoline Novog Sada zbog fotografija na Fejsbuku-- Avgust 2012.- osvanuo snimak učeničkog vandalizma u Mašinsko-elektrotehničkoj školi u Kragujevcu-- Januar 2012.- trojica vršnjaka romske nacionalnosti u Prokuplju osmogodišnjeg dečaka zatvorila u toalet i mazala ga fekalijama- četrnaestogodišnji dečak u Požarevcu na velikom odmoru silovao školskog druga

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track