VASIĆ: EPS neće naplatiti ni jedan kilovat koji nije potrošen!
Foto: Kurir

Nije bilo sistemske grešeke kod računa

VASIĆ: EPS neće naplatiti ni jedan kilovat koji nije potrošen!

Društvo -
Odgovorno tvrdim da nije bilo nikakve sistemske greške prilikom obračuna računa za struju za decembar, istakao je direktor "EPS snabdevanja Dejan Vasić

BEOGRAD - Elektroprivreda Srbije (EPS) neće kupcima naplatiti nijedan kilovat-sat struje koji im nije isporučen, izjavio je direktor "EPS snabdevanja" Dejan Vasić i dodao da će, ono što je potrošeno, morati da se plati.

Činjenica je da je u decembru u Srbiji potrošačima isporučeno čak za četvrtinu više električne energije nego u novembru i zato su računi uvećani, rekao je Vasić.

"Odgovorno tvrdim da nije bilo nikakve sistemske greške prilikom obračuna računa za struju za decembar," istakao je Vasić i napomenuo da je EPS uradio provere i analize svih računa na koje su se građani žalili i pokazalo se da su ispravni. Decembar je bio hladniji i prosečna temperatura je bila niža za skoro sedam stepeni od temperature u novembru, i to je razlog zašto je u tom mesecu potrošeno za četvrtinu više struje, objasnio je Vasić.

Odgovarajući na pitanje kako u EPS-u objašnjavaju to što su se neki potrošači žalili da nisu ni boravili u stanovima tokom decembra, a imali su veće račune za struju nego za novembar, Vasić je rekao da svi koji sumnjaju da su im računi neispravni mogu da provere račun na šalterima reklamacija.

"Do sada nismo našli nepravilnosti po osnovu reklamacija, jer gde je veća potrošnja tu su veći i račun", dodao je on.

Pojedina merna mesta zbog praznika su bila nepristupačna za očitavanje, pa su očitana naknadno, zbog čega je obračunski period za njih bio duži.

Na pitanje da li je moguće da zbog nekoliko dana praznika računi budu za trećinu ili čak duplo veći, Vasić je rekao da je to moguće i poručio potrošačima da vode računa o svojoj potrošnji, jer u skladu sa postojećim tarifnim sistemom i minimalno povećanje potrošnje kilovat-čsova između plave i crvene zone može drastično da poveća iznos računa za struju.

On je dodao da se nijedan od slučajeva ne može generalizovati i da se može svaki takav račun proveriti.

EPS ima svoj softverski sistem na osnovu koga je moguće proveriti valjanost svih podataka, i dalje tvrdim da sistemske greška u obračunu decembarskih računa nije postojala, ponovio je Vasić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track