VOZAČI, OPREZ: Magla pala na Kraljevo, Kopaonik i Leskovac
Foto: Beta

Stanje na putevima

VOZAČI, OPREZ: Magla pala na Kraljevo, Kopaonik i Leskovac

Društvo -
Zbog čestih temperaturnih razlika učestalija je i pojava odrona duž Đerdapske i Ibarske magistrale i na putevima u regionima Vranja, Ivanjice i Novog Pazara

BEOGRAD - Saobraćaj, koji je trenutnoumerenog intenziteta, na putevima van gradskih sredina obavlja se po suvim kolovozima i uz dobru vidljivost, osim na područjima Kraljeva, Kopaonika i Leskovca, gde magla smanjuje vidljivost do 150 metara.

Kako je saopštio jutros Auto moto savez Srbije (AMSS), zbog čestih temperaturnih razlika učestalija je i pojava odrona posebno na putevima trasiranim duž klisura i stenskih useka, kao i duž Đerdapske i Ibarske magistrale i na putevima u regionima Vranja, Ivanjice i Novog Pazara.

Iz Javnog preduzeća "Putevi Srbije" upozoravaju vozače na moguće odrone koji su i pored redovnog čišćenja i uklanjanja sa kolovoza česti i predstavljaju dodatnu opasnost u vožnji.

Odroni su najučestaliji na području Majdanpeka, Žagubice, Golupca, Negotina, Ivanjice, Vranja, Novog Pazara, a posebno treba voziti oprezno kroz klisure i stenske useke duž Đerdapske i Ibarske magistrale, kroz Grdeličku i Sićevačku klisuru.

Prema informacijama Uprave Granične policije, na graničnim prelazima zadržavanja za putnička vozila su oko 30 minuta. Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, prethodnog dana na putevima u Srbiji evidentirano je 78 saobraćajnih nezgoda, 27 lica je teže i lakše povređeno, a jedno lice je izgubilo život. U Beogradu je evidentirano 37 nezgoda u kojima je 10 lica povređeno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track