AFERA NADUVANI RAČUNI: Obradoviću, kad će otkazi zbog pljačke građana?
Foto: Nemanja Pančić

Odgovornost prebačena na sitne ribe

AFERA NADUVANI RAČUNI: Obradoviću, kad će otkazi zbog pljačke građana?

Društvo -
Obradović: Kada dođe do efikasnijeg poslovanja, odgovornost će dobiti moje ime i prezime, i tad ću biti odgovoran; Stručna javnost smatra da hitno treba smeniti rukovodioce u EPS

BEOGRAD - Ko je kriv?Dok građani stoje u redovima kako bi reklamirali račune za struju, u EPS ne mogu da odluče ko je kriv za propuste. Prvo su svu krivicu prebacili na čitače struje, da bi onda Aleksandar Obradović, v. d. direktora EPS rekao da će direktori u nekim distribucijama biti smenjeni.Smene u EDBJuče je saopštio da je utvrđena odgovornost za propuste i da je naložio smene pomoćnika direktora za ekonomiju poslovanja u EDB, direktora direkcije za informatiku i telekomunikacije, rukovodioca pogona „Beograd“, direktora Direkcije za trgovinu električnom energijom u PD „Jugoistok“...Vera Vida iz Centra potrošača Srbije smatra da bi direktori u EPS trebalo da odu.- Prvi koji bi trebalo da podnese ostavku jeste Obradović, a za njim i ostali rukovodioci. Mada, verujem da će i ti za koje se najavljuje da će biti smenjeni dobiti bolji položaj od ovog na kojem su.Milan Kovačević, ekonomista smatra da se u EPS ne zna ni ko pije, ni ko plaća.- Formalno, Obradović ne bi trebalo da bude smenjen zbog nakaradne organizacije. Ipak, mislim da bi mnogi trebalo da budu smenjeni, pa i direktori zavisnih društava EPS.

Smatra da nije krivUjedinjeni regioni Srbije zahtevaju da odgovorni u EPS podnesu ostavku jer nisu sposobni da organizuju poslovanje tog preduzeća i po drugi put su pokušali da prevare građane Srbije - prvi put s duplim računima u avgustu, a sad sa uvećanim.- Rukovodstvo EPS, ako ima imalo morala, treba da podnese ostavku. Ukoliko oni to ne učine, pozivamo ministarku Mihajlović da konačno uvede red u poslovanje te kompanije.Aleksandar Obradović kaže da ne oseća da je odgovoran.- Ne osećam odgovornost jer sam od prvog dana otkako sam došao na čelo EPS upozoravao na propuste u organizaciji - rekao je Obradović za Kurir i dodao da nije šef direktorima distribucija i ne može da ih smeni.- Sve vreme se zalažem za korporativizaciju, koja će dovesti do efikasnijeg poslovanja, i tad će odgovornost konačno dobiti ime i prezime - moje ime i prezime, i tad ću biti odgovoran za sve - istakao je on.

Za ovo neko mora da odgovara... Kilometarski redovi u EPS
Za ovo neko mora da odgovara... Kilometarski redovi u EPS

Ministarka: Nisu krivi čitači!Ljudi koji rade na očitavanju struje ogorčeni su jer ih, kako kažu, iz vrha EPS koriste da bi prikrili sopstvene greške.- Sve će se slomiti na nama čitačima, a konkretno ja, u 45 provera koje sam izvršio, nisam imao nijednu grešku. Problem su napravili odgovorni za kontrolu napona koji - tvrdi Z. P. i dodaje da se neprofesionalnost može videti i u tome što su zapošljavali nestručne ljude, uglavnom preko studentskih zadruga.On kaže da je u EPS rasulo, a sindikat radnika iz tog preduzeća najavio je da će stupiti u generalni štrajk.Ministarka Zorana Mihajlović kaže da je nedopustivo da iz neke distribucije izađu milionski računi, a da na to niko ne reaguje.- Najmanje je kriv onaj koji je izašao i nije očitao. Kako je moguće da se desi da u nekoj distribuciji izađe račun od 20 miliona i da na to niko ne reaguje, kako je moguće da dođe toliki račun i neko, kad ga vidi, ne pomisli „čekaj, šta je ovo“, „da li je moguće tako nešto“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track