DŽIM MARZ EKSKLUZIVNO ZA KURIR: Srpski masoni jedva preživeli naciste i komuniste!
Foto: Wikipedia

Slavni američki pisac i novinar

DŽIM MARZ EKSKLUZIVNO ZA KURIR: Srpski masoni jedva preživeli naciste i komuniste!

Društvo -
Proslavljeni autor nekoliko bestselera otkriva da srpska msonerija, nekada podeljena između Austrougarske i Otomanske imperije, danas doživljava preporod

TEKSAS - O srpskoj masoneriji se poslednjih godina pisalo više nego ikad. Uglavnom se nagađalo ko pripada loži, ko će biti sledeći veliki majstor...

Ipak malo se zna da je srpska masonerija vodila i svoju bitku za preživljavanje. O tome u ekskluzivnom razgovoru za portal Kurira govori čuveni američki pisac i novinar Džim Marz.

“Do modernih vremena, srpska masonerija je bila podeljena između Austrougarske i Otomanske imperije. To samo znači da su verovatno različiti oblici masonerije bili uvedeni . Iako su i nacisti i komunisti pokušavali da ograniče delovanje masonerije, ona je preživela i sada izgleda da doživljava preporod”, kaže Marz.

Prema njegvoim rečima postoje izvori koji govore da u Srbiji ima samo oko 200 masona što, kako ističe, nije značajno veći broj od onog u prošlim vekovima.

“Trebalo bi, s druge strane, sprovesti više istraživanja kako bi se otkrila eventualna veza između modernih masona u Srbiji i globalističke elite u bankarskim kartelima”, tvrdi Marz.

Naš sagovornik se inače više od 30 godina bavio pozadinom ubistva nekadašnjeg američkog predsednika Džona F. Kenedija u Dalasu. 2013. je obeleženo 50. godina od ubistva Kenedija. Pitanje koje se samo nameće je da li smo konačno saznali šta se desilo tog dana u Dalasu?

“Na 50. godišnjicu ubistva Džona F. Kenedija, mi sada znamo da je bilo fabrikovanja dokaza, izmene dokaza, uništavanja dokaza, gušenje dokaza i zastrašivanja svedoka – i sve to na nivou Federalne vlade. Ovo znači da je te 1963. bio državni udar u SAD pa samim tim zvanični zaključci u ovom slučaju se ne mogu uzeti zdravo za gotovo”, tvrdi Marz.

On kaže da su ljudi u Teksasu svi svesni njegovog naslednika Lindona Džonsona i njegove umešanosti u ceo događaj.

“I svesni smo da sve gore pobrojano spada u kriminalne aktivnosti, i da bi Džonson da je živ mogao da bude kažnjen u skladu sa zakonom. Nažalost, nije isto nešto znati i dokazati posle to isto”, kaže Marz.

Prema njegovim rečima u istoriji SAD se polako ipak nešto menja – od toga da je Li Harvi Osvald to uradio sam, do toga da postoji neka vrsta zavere .

“U budućnosti će biti prihvaćeno da su Džonson i njegovi kohorte bile iza svega ovoga”, zaključio je Marz.

U DRUGOM DELU RAZGOVORA SA DŽIMOM MARZOM ON NAM OTKRIVA:

Kome ne odgovara da se sazna za postojanje vanzemaljaca?

Zbog čega je priča o globalnom zagrevanju, kao posledici ljudskog delovanja, zapravo čista laž?

Biografija Džima Marza

Džim Marz, pisac i novinar, autor je čuvenog bestselera “Unakrsna vatra” na osnovu koje je slavni reditelj Oliver Stoun snimio oskarom nagrađeni film “Dž.F.K.” Marz je dobitnik nekoliko značajnih priznanja a pojavljivao se u svim vodećim američkim elektronskim medijima (ABC, NBC, CBS, CNN) kao i na specijalizovanim kanalima poput Diskaverija i Historija. Na Univerzitetu Teksas predavao je više od 30 godina studentima o ubistvu Džona Kenedija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track