Najnovije vesti

SASTANAK U VLADI: Vučić i Ljajić sa sindikatima i Unijom poslodavaca
Foto: Tanjug

Nemanjina

SASTANAK U VLADI: Vučić i Ljajić sa sindikatima i Unijom poslodavaca

Društvo
00:00h
Mislim da ćemo uspeti da nađemo zajednički jezik, rekao je prvi sindikalac Ljubisav Orbović
1 / 2 Foto: Tanjug

BEOGRAD - Predsednici Saveza samostalnih sindikata Srbije (SSSS) i UGS "Nezavisnost" stigli su nešto pre podneva na sastanak u Vladu Srbije sa prvim potpredsednikom vlade Aleksandrom Vučićem.

Neposredno pre sastanka u vladu je stigao i predsednik Unije poslodavaca Nebojša Atanacković, a kako je ranije najavljeno, sastanku će prisustvovati i potpredsednik vlade Rasim Ljajić.

Predsednik SSSS Ljubisav Orbović rekao je da očekuje da će se na današnjem sastanku precizirati sve stavke koje su dogovorene na sednici Socijalno-ekonomskog saveta, odnosno da se radi na formiranju nove grupe za izradu novog zakona o radu.

"Mi smo spremni na saradnju, odnosno da učestvujemo u izradi novog zakona", rekao je Orbović dodajući da je za sindikate prihvatljivo da osnov za taj zakon bude sadašnji zakon koji uređuje tu materiju. "Mislim da ćemo uspeti da nađemo zajednički jezik", rekao je Orbović.

Predsnik UGS Nezavnisnot Branislav Čanak nije želo da govori o detaljima sastanka ističući da bi sve bilo nagađanje i da će više informacija biti poznato po završetku sastanka.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...