VOJNA EVIDENCIJA: Od februara uvođenje rođenih 1996.
Foto: Nemanja Pančić

Svi mladići od 18 godina

VOJNA EVIDENCIJA: Od februara uvođenje rođenih 1996.

Društvo -
Potrebno je da se jave Centru Ministarstva odbrane koji je najbliži njihovom mestu prebivališta i da ponesu ličnu kartu, uverenje o državljanstvu ili izvod iz matične knjige rođenih

BEOGRAD - Ministarstvo odbrane će u toku februara uvoditi u vojnu evidenciju državljane Srbije - mladiće koji su rođeni 1996. godine, najavio je danas portparol tog ministarstva major Jovan Krivokapić.

On je rekao da obaveza uvođenja u vojnu evidenciju važi za mladiće koji u ovoj godini pune 18 godina "ali i za one starije koji iz bilo kog razloga do sada nisu uvedeni u vojnu edvidenciju".

Krivokapić je istakao i da sve osobe koje se nalaze u inostranstvu uvođenje u vojnu evidenciju mogu izvršiti u diplomatsko konzularnim predstavništvima Srbije u zemlji u kojo se nalaze.

Prema njegovim rečima, mladići u Srbiji treba da se jave Centru Ministarstva odbrane koji je najbliži njihovom mestu prebivališta i da ponesu ličnu kartu, uverenje o državljanstvu ili izvod iz matične knjige rođenih."Važno je napomenuti da uvođenje u vojnu evidenciju nije novina i da je ta obaveza prisustna u našoj vojsci od kada postoji regrutni sistem", rekao je Krivokapić.

On je objasnio i da je nakon obustave obaveznog služenja vojnog roka ,koja je u Srbiji stupila na snagu 1.januara 2011. ostala da važi na snagu obaveza uvođenja u vojnu evidenciju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track