DUPLA KONTROLA: EPS od subote očitava brojla za januarsku potrošnju

Oprez

DUPLA KONTROLA: EPS od subote očitava brojla za januarsku potrošnju

Društvo -
Januarska očitavanja biće, kako je najavljeno, pod duplom kontrolom za šta su spremne dodatne kontrolorske ekipe u distribucijama

BEOGRAD - Elektroprivreda Srbije saopštila je danas da očitavanje brojila za januarsku potrošnju električne energije počinje 1. i traje do 5. februara.

EPS moli kupce da omoguće pristup mernim mestima čitačima iz distribucija kako bi čitači upisali tačno stanje na brojilima, a ako u periodu očitavanja kupci budu odsutni, očitano stanje mogu da jave na broj telefona u distribuciji kojoj pripadaju.

Kupci, kao i do sada, imaju mogućnost da sami zapišu datum očitavanja, stanje više i niže tarife, a kada im stigne račun mogu da uporede te podatke i uvere se u tačnost očitavanja.

Iznos kilovat-sati potrošenih tokom januara u višoj ili nižoj tarifi je razlika između starog i novog stanja na brojčanicima više i niže tarife. Potom se iznos potrošenih kilovat-sati raspoređuje po zonama u skladu sa tarifnim sistemom koji je propisala Agencija za energetiku.

Januarska očitavanja biće, kako je najavljeno, pod duplom kontrolom za šta su spremne dodatne kontrolorske ekipe u distribucijama.

Sve pristigle reklamacije na decembarski račun biće obrađen i svaki kupac kod koga se utvrdi da je došlo do greške biće obeštećen, najavio je EPS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track