IZLAZI IZ MOG GROBA: Šumadinac pokušao da prekine sahranu, vodi bitku za svoju raku!

Na njegovoj parceli sahranili izvesnog Rajka

IZLAZI IZ MOG GROBA: Šumadinac pokušao da prekine sahranu, vodi bitku za svoju raku!

Društvo -
Umesto pravde, dobio je prekršajnu prijavu za narušavanje javnog reda i mira, i na svojoj parceli sahranjenog neznanca

Ivčo Markov, iz Stanova, vodi bitku za svoje grobno mesto! On je parcelu za "večni počinak" rezervisao, osnosno platio, međutim njegovo mesto je popunjeno...Kada Ivčo video da se na njegovo grobno mesto sahranjuje nepoznat čovek, nije ni slutio da će da završi u policiji. Uzaludni su bili njegovi pokušaji da spreči da se izvesni Rajko sahrani na njegovoj parceli. Umesto pravde, dobio je prekršajnu prijavu za narušavanje javnog reda i mira, i na svojoj parceli sahranjenog neznanca.

"Pošao sam tog 28. januara iz kuće, u Stanovu, i prolazio pored groblja. Video sam da se kopa raka na mestu koje sam ja kupio za sebe i za ženu. Pitam ljude šta rade, odlazim u mesnu zajednicu, a tamo kažu da je to slobodna parcela. Posle sam doneo dokumenta, račune da sam to kupio odavno, ali ništa nije vredelo. Rekao sam im da su banda, i pozvao policiju da spreče sahranu. Ali, kad su došli, mene su priveli u stanicu, i držali me tri sata, sve dok taj čovek nije sahranjen", kaže Ivčo Markov.

Njemu su nidili drugu parcelu, što je odbio jer je njegov otac sahranjen tu. Kaže da ne planira da umre u skorije vreme, ali "ako se to desi, voleo bih da moja deca upale sveću i meni, i dedi"

"Tako je to i kupljeno. Podneo sam prijavu Tužilaštvu, pa ćemo da vidimo šta će da se događa", dodaje Ivčo.U policiji tvrde da je Ivčo Markov priveden zbog narušavanja javnog reda i mira. On je pretio u Mesnoj zajednici, i vređao činovnike. U Stanovu kažu da je sve sada na odluci suda.

"To grobno mesto nije imalo opseg, a po nacrtima od 2010. vodi se kao slobodno. Postoje četiri drvena kočića koja obeležavaju parcelu, ali u našim papirima nije zavedeno da je to mesto već prodato. Novi kupac je za tu parcelu platio 40.000 dinara", kaže Miladin Vukićević, predsednik MZ Stanovo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track