General Manojlo Milovanović na poternici hrvatskog Interpola

Grom iz vedra neba

General Manojlo Milovanović na poternici hrvatskog Interpola

Društvo -
Vlasti BiH nisu u sedište Interpola u Lionu uputile prigovor na raspisanu "difuznu poternicu" za Milovanovićem, što su međutim učinile u slučaju bošnjačkog ratnog komandanta Srebrenice Nasera Orića

BANJALUKA - Hrvatska je zbog zločina protiv civilnog stanovništva raspisala međunarodnu poternicu za penzionisanim generalom Vojske Republike Srpske (VRS) Manojlom Milovanović.

Banjalučka Alternativna televizija je večeras javila da je poternica za Milovanovićem koji je za vreme rata 1992-95. bio načelnik Generalštaba Vojske RS (VRS), raspisana je još 7. januara.

"Prošao sam haški Tribunal, prošao sam Sud BiH, niko mi nije mogao naći "ni crno iza nokta" što se tiče ratnih zločina. Ođednom dobijete međunarodnu poternicu. Ja, a i moje kolege, osećamo se jadno", kazao je Milovanović za ATV.

Direkcija za koordinaciju policijskih tela u BiH obavestila je policijske agencije u BiH da je odeljenje Interpola za Hrvatsku raspisalo međunarodnu zajednicu za Milovanovićem.

Vlasti BiH nisu u sedište Interpola u Lionu uputile prigovor na raspisanu "difuznu poternicu" za Milovanovićem, što su međutim učinile u slučaju bošnjačkog ratnog komandanta Srebrenice Nasera Orića.

"Za Nasera Orića se diglo pola države, a za mene niko ne mrda", rekao je penzionisani general Milovanović.

Kako je javila ATV, MUP RS je zatražio od Direkcije za koordinaciju policijskih tela u BiH da u sedište Interpola u Lionu hitno pošalje upit zašto se nisu interesovali da li BiH ima prigovor na raspisivanje poternice za generalom Milovanovićem.

Takođe je Ministarstvo pravde RS zatražilo od Ministarstva pravde BiH da u slučaju generala Milovanovića postupi identično kao u slučaju Nasera Orića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja