Glavnom uredniku Kurira prete smrću!
Foto: Kurir

SKANDAL - Cepanje novina daje rezultat

Glavnom uredniku Kurira prete smrću!

Društvo -
Anonimna osoba koja se potpisala kao Plaćeni ubica napisala je da urednik Saša Milovanović mora biti ubijen

BEOGRAD - Udar na slobodu medija.Glavni i odgovorni urednik Kurira Saša Milovanović dobio je ozbiljne pretnje smrću. Agresivna pretnja da glavni urednik Kurira, kako je navedeno, mora biti ubijen upućena je od anonimnog lica potpisanog kao „Plaćeni ubica“.

Pretnje smrću usledile su samo tri sata posle konferencije za medije na kojoj je predsednik Nove stranke Zoran Živković demonstrativno iscepao primerak Kurira, izgovorivši pritom niz uvreda na račun našeg lista i novinara koji u njemu rade. Posle tog incidenta usledile su pretnje ubistvom glavnom uredniku Kurira. Pretnja je objavljena na Tviteru, a osoba koja se predstavlja kao „Plaćeni ubica“ istovremeno je pretila ubistvom i državnom vrhu, s prvim potpredsednikom Vlade i predsednikom SNS Aleksandrom Vučićem na čelu.- Aleksandar Vučić, prvi potpredsednik Vlade, i Saša Milovanović, glavni urednik Kurira, moraju biti ubijeni - napisao je juče oko 15 sati na svom nalogu na Tviteru neko ko se krije iza naziva „Plaćeni ubica“.

Redakcija Kurira je ove pretnje prosledila policiji i zatražila zaštitu i od njih je dobila obećanje da će se ceo slučaj odmah istražiti i otkriti ko stoji iza nje.- Nažalost, atmosfera u društvu je takva da su novinari potpuno nezaštićeni. Kada jedan političar koji pretenduje na najvišu državnu funkciju dozvoli sebi da javno pocepa novine samo zato što mu se ne sviđa šta su o njemu pisali i država na to ne reaguje, ne iznenađuje da je sledeći, logičan korak da urednik dobije pretnje smrću - rekao je glavni urednik Kurira Saša Milovanović.

Ovo je drugi u nizu incidenata koji je izazvao govor mržnje Zorana Živkovića. Podsetimo, nakon što je Kurir pre tri dana objavio da je DS pregovarala o koaliciji sa BDZS Muamera Zukorlića, lider Nove stranke, koji je u tekstu označen kao osoba koja je uspostavila kontakt između Zukorlića i Đilasa, bio je toliko izrevoltiran istinom da je pocepao Kurir. Iako je naš list juče dobio zvaničnu potvrdu iz BDZS da je pregovora bilo, Đilas i Živković odbili su da se izvine našim novinarima zbog vandalskog cepanja novina i uvreda koje je Živković izrekao.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track