OTROVNA NAFTA: Gradonačelnik Prištine zatvorio sve škole

Skandal zbog goriva

OTROVNA NAFTA: Gradonačelnik Prištine zatvorio sve škole

Društvo -
Navode gradonačelnika su kao neistinite odbacili zvaničnici Ministarstva trgovine i industrije uz ocenu da gorivo ispunjava zakonske i evropske standarde

PRIŠTINA - Gradonačelnik Prištine Špend Ahmeti je zbog sumnje da je nafta koje se koristi za grejanje škola opasna po zdravlje, doneo odluku da se nastava u svim srednjim i osnovnim školama na teritoriji grada prekine dok se to gorivo ne ispita.

Na konerenciji za medije Ahmeti je rekao da analize koje su izvršene pokazuju da je sastav sumpora u gorivu za grejanje za 600 odsto veći od onog predviđenog uredbama Vlade Kosova. Ispitivanje će izvršiti Nacionalni institut javnog zdravlja.

Navode gradonačelnika su kao neistinite odbacili zvaničnici Ministarstva trgovine i industrije uz ocenu da gorivo ispunjava zakonske i evropske standarde.

Ministarstvo obrazovanja, nauke i tehnologije saopštilo je da je o odluci gradonačelnika Prištine informisano preko medija, dok su zvanično pismo dobili tek kasnije. Ministarstvo obrazovanja zatražilo je od Ministarstva trgovine i industrije da dostavi zvaničnu analizu uzoraka nafte za grejanje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track