NESVAKIDAŠNJA SMRT: Rus pio antifriz, umro u mukama

Otrovao se metil-alkoholom

NESVAKIDAŠNJA SMRT: Rus pio antifriz, umro u mukama

Društvo -
Fedor N. (37) iz Rusije preminuo u kikindskoj bolnici od posledica trovanja metil-alkoholom. Njegov kolega Andrej G. (46) se uspešno oporavlja

KIKINDA - Nesvakidašnja smrt!Fedor N. (37), državljanin Rusije i radnik firme „Otradnoe“, koja poslednjih meseci izvodi remont na bušotinama i postrojenjima NIS, preminuo je u subotu, 8. februara, u kikindskoj bolnici od posledica trovanjem metil-alkoholom!Borba za životNesrećni čovek je u teškom stanju dovezen u bolnicu 3. februara, nakon što je u ranim jutarnjim časovima na poslu popio antifriz, koji se koristi za rad naftnih postrojenja na niskim temperaturama. Tog jutra iz flaše je antifriz potegao i njegov sunarodnik i kolega Andrej G. (46), koji je u bolnicu dopremljen četiri sata nakon što je s bušotine donet Fedor.- Oba pacijenta su hospitalizovana na odeljenju intenzivne nege. Dijagnostikom je utvrđeno trovanje metil-alkoholom. Uzorci njihove krvi poslati su na VMA. Toksikološka analiza potvrdila je trovanje. Obojicu smo podvrgli svim mogućim terapijama, ali je, nažalost, jedan pacijent preminuo u subotu. Drugi se od posledica trovanja oporavlja u našoj ustanovi - saopštio je doktor Radivoj Borenović, pomoćnik direktora Opšte bolnice u Kikindi.Problemi sa alkoholomDugogodišnji radnici NIS potvrdili su Kuriru da deo ruskih kolega ima problema s alkoholom. Reč je o radnicima koji remontuju naftne i gasne bušotine.- Neki od njih baš preteruju s flašom. Ne biraju šta će da popiju. Međutim, i mi smo zatečeni ovim događajem. Ne verujemo da neko pri čistoj pameti može da odluči da popije tehničku hemikaliju. Nešto ovako bizarno nikad se nije dogodilo - kažu oni.

NISOTROVALI SE VAN RADNOG VREMENAKompanija NIS saopštila je da su se 3. februara dvojica radnika nedaleko od Kikinde, otrovali tehničkom hemikalijom, ali van radnog vremena.- U skladu s kompanijskim standardima, u svim proizvodnim pogonima NIS je strogo zabranjeno korišćenje alkoholnih pića. Neprestano se obavlja kontrola. Upotreba alkohola na radnom mestu oštro se sankcioniše.Neobične smrti u Srbiji- Oktobar 2002 - Bogosav Đ. (67) iz Valjeva udavio se dok je prao bure za kupus, kad mu je izmakla hoklica na kojoj je stajao dok je pokušavao da dohvati dno kace.- Mart 2009 - Milorad K. (58) iz sela Teočin kod Gornjeg Milanovca nastradao je u pokušaju da istrebi krtice koje su mu uništavale povrće. Pretpostavlja se da je nesrećni čovek pokušao da pređe preko bodljikave žice, koja mu se zakačila za okidač puške i tako slučajno u njega ispalila metak.- Novembar 2010 - Lazar S. (72) poginuo je kod Banjaluke pokušavajući da otvori bure piva, čiji je čep bio pod velikim pritiskom, pa je izleteo iz ležišta i pogodio Lazara u glavu.- April 2011 - Tridesetogodišnji Beograđanin preminuo je tokom seksa s nepoznatom devojkom u kolima u Marinkovoj bari.- Jul 2011 - Tomaš Čeman (22), navijač slovačkog FK Spartak iz Trnave, poginuo je kad je izbacio glavu kroz šiber dvospratnog autobusa koji je prolazio ispod nadvožnjaka na Novom Beogradu.- Septembar 2013 - Vladimir Zirković (37) i Milutin Vučićević (38) ugušili su se u selu Dražinovići kod Požege u velikoj betonskoj kaci za džibru (kominu) - od koje se proizvodi rakija - dok su pokušavali da je očiste.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track