Najnovije vesti

Vučić obišao fabriku Meteh: Ključni zadatak SNS da zaposli ljude
Foto: Vučić. Smederevo. Printskrin

Predsednik SNS u Smederevu

Vučić obišao fabriku Meteh: Ključni zadatak SNS da zaposli ljude

Društvo
Rekao sam im da će imati pomoć države da zaposle 100, 150 ljudi, jer za nas je ključni zadatak i najviši cilj da zaposlimo ljude i da oni budu odgovorni i posvećeni, rekao je lider naprednjaka

SMEDEREVO - Lider Srpske napradne stranke Aleksandar Vučić izjavio je danas da je naprednjacima ključni zadatak da zaposle ljude i istakao da će se Vlada Srbije u narednom periodu baviti problemima "Želvoza" i "Smederevske železare".

Vučić je, obilazeći fabriku "Meteh" koja se bavi proizvodnjom delova od lima za velike sisteme, rekao da će ta fabrika ove godine uložiti oko milion evra u mašine i zaposliti oko 50 ljudi.

"Rekao sam im da će imati pomoć države da zaposle 100, 150 ljudi, jer za nas je ključni zadatak i najviši cilj da zaposlimo ljude i da oni budu odgovorni i posvećeni, kao što su radnici Meteca, febrike koja je čudesno čista i koja radi za Simens, izvozi u Austriju, Finsku, Belgiju...", rekao je Vučić.

On je dodao da njihove kolege i partneri iz inostranstva treba da dođu u što većem broju u Smederevo i Srbiju, a država će im omogućiti uslove za rad, jer će se time razvijati, kako srpska industrija, tako i Smederevo.

Vučić je rekao i da ljudi u Srbiji žele posao, kao i da nije istina da nemamo kadrove, s obzirom da se na jedno radno mesto u fabrici PKC (fabrika kablovskih sistema za komercijalna vozila), koja se takođe nalazi u Smederevu, prijavljivalo po 70 ljudi, a od njih je traženo da znaju engleski jezik i da imaju druge kvalifikacije.

Direktor fabrike Vojislav Jovanović rekao je da je ponosan na "Meteh" i da smatra da je ta kompanija pratila najnovije tehnologije u branši i korak po korak prethodnih godina povećavala izvoz.On je izrazio nadu da će "Meteh", koji je belgijska fabrika, u narednom periodu dovesti nove partnere u Smederevo.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...