ŽRTVE PREVARE: Lažna agencija za naplatu duga uzela nam 30.000 evra!

Nasamarene Ljižanke vape za pomoć

ŽRTVE PREVARE: Lažna agencija za naplatu duga uzela nam 30.000 evra!

Društvo -
Umesto da nam da novac naplaćen od naših dužnika, prevarant Jovica R. iz Beograda je ceo iznos zadržao za sebe i nestao bez traga, jada se Rada Čabarkapa iz Ljiga

LJIG - Tužba jedino rešenje!Ista muka spojila je pre četiri godine Ljižanke Radu Čabarkapu i Zoru Simić. Njih je vlasnik lažne agencije za naplatu dugova prevario za oko 30.000 evra! Umesto da im vrati novac naplaćen od njihovih dužnika, on je sve zadržao za sebe i prevarenim ženama prestao da se javlja! Dug naplatio 2010. Radi je ostao dužan vlasnik restorana u kojem je radila, koji joj nije dao više plata niti joj vratio novac koji mu je pozajmila, dok je Zori na prevaru novac izvukao lažni bankar iz Vlasotinca, koji joj je obećao da će joj pomoći da dobije povoljan kredit.- Pošto sam imala sve priznanice o dugovanjima, rešile smo da pomoć potražimo od Agencije za naplatu dugova. Tako smo došle do Jovice R. iz Beograda, koji nam se predstavio kao vlasnik agencije „Plišana“. Obećao je da će naš dug naplatiti za sedam dana, uz uslov da mu damo po 500 evra. Pošto je uzeo sve priznanice koje smo imale, posle nekoliko dana od nas je tražio još 2.000 evra, uz obećanje da ćemo za nekoliko dana dobiti sav dug. Međutim, od toga nije bilo ništa, iako znamo da je naš novac, ukupno 30.000 evra, naplatio još u avgustu 2010 - priča Zora.Kasno saznalePrevarene Ljižanke kažu da su tek kasnije saznale da agencija za naplatu dugova „Plišana“ uopšte ne postoji.- Molile smo ga da nam vrati naš novac. Svaki put je smišljao drugu priču, čak nas je nekoliko puta zvao da dođemo u Beograd po pare, međutim, nije se pojavljivao. Još 2011. smo ga prijavile u SUP Rakovica, gde ima prijavljenu adresu. Ne preostaje nam ništa drugo nego da ga tužimo - kaže Rada.(T. K.)

Uništio joj životZATVORILA KAFANUNa sajtu Agencije za privredne registre nije moguće pronaći agenciju za prinudnu naplatu duga „Plišana“, a Jovica Radaković nije odgovarao na telefonske pozive.- Sigurno nismo jedine koje smo prevarene, on je vešt manipulator. Pošto sam ostala bez para, morala sam da zatvorim kafanu u Ljigu, nemam posao i sama izdržavam dvoipogodišnje dete - priča Zora Simić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track