Najnovije vesti

TEROR ALBANACA: Srbima iz Đakovice zabranjena poseta groblju!
Foto: Tanjug

Ni na Zadušnice ne mogu da obiđu grobove

TEROR ALBANACA: Srbima iz Đakovice zabranjena poseta groblju!

Društvo
To je poslednje pravo koje smo imali. Zabranjeno nam je da na svojim ognjištima slavimo praznike ili obilazimo groblja naših predaka. To je žalost i tuga i neshvatljivo je da se danas dešava bilo gde u Evropi, izjavio je predsednik Udruženja Đakovčana Đokica Stojanović

BEOGRAD - Kosovska policija i prištinske institucije zabranile su grupi od oko 120 raseljenih Đakovčana da na zadušnice u tom gradu posete grobove svojih predaka, izjavio je organizator tog puta i predsednik Udruženja Đakovčana Đokica Stanojević.

 

Prema njegovim rečima, raseljeni Đakovčani su planirali da na put krenu u petak veče iz Beograda, Rače Kragujevačke, Kragujevca i Kraljeva.

 

"To je poslednje pravo koje smo imali. Zabranjeno nam je da na svojim ognjištima slavimo praznike ili obilazimo groblja naših predaka. To je žalost i tuga i neshvatljivo je da se danas dešava bilo gde u Evropi", rekao je Stanojević.

 

Stanojević je ocenio da je ta odluka "ubijanje pravde" i podsetio da su Đakovčani sprečeni i da na Badnje veče i Božić posete manastir Uspenja presvete bogorodice.

 

U Đakovici je pre rata živelo oko 12.000 Srba a danas su tamo ostale samo četiri starice koje žive u manastiru.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...