ŠIROKO: U „Aerodromu“ rasipaju naše pare na kafane
Foto: Zorana Jevtić

Troše nemilice

ŠIROKO: U „Aerodromu“ rasipaju naše pare na kafane

Društvo -
Najviši rukovodioci Aerodroma „Nikola Tesla“ potrošili 1,7 miliona dinara na ručkove i benzin koristeći službene kartice

BEOGRAD - Ima se, može se!Kadrovi postavljeni na mesta najviših rukovodilaca Aerodroma „Nikola Tesla“ potrošili su u 2013. 1,7 miliona dinara koristeći službene kartice, a najveći deo novca otišao je na gorivo, kafanske račune i podizanje gotovine s bankomata, saznaje Kurir. Isti restoraniU trošenju su prednjačili članovi Nadzornog odbora Snežana Paunović (SPS), Dragoslav Stanković (SPS), Nebojša Andrić (DS), Danijel Kozličić (SDP), Mile Novačikić (G17) i Iva Đinđić Ćosić (DS). Nije jasno zašto bi članovi ovog odbora, koji se sastaje desetak puta godišnje, imali pravo na službene kartice. Njihova uloga jeste da kontrolišu rad poslovodstva i štite državni kapital - oni nemaju poslovne partnere za koje se najčešće vezuje reprezentacija.Snežana Paunović, predsednica NO, podigla je 157.000 dinara. Sa bankomata je novac podizao i Dragoslav Stanković, član NO.- Stotine hiljade dinara ostavljene su u kafanama i restoranima, i to u istim lokalima svakog meseca. Stanković, inače iz Pukovca kod Niša, trošio je u kafanama u ovom gradu, ali i u dva lokala u Zemunu. Snežana Paunović je redovan gost pečenjare u Zemunu i dva lokala u Beški i Zemunu - kaže sagovornik Kurira koji je imao uvid u izveštaje o trošenju.Najveće trošadžijeIva Đinđić Ćosić, članica NO, svakog meseca, do smenjivanja, sipala je gorivo u proseku do 20.000 dinara. Nije izuzetak, i drugi su radili isto.- Direktori opravdano imaju više prilika i razloga da koriste pravo na reprezentaciju, ali i tu ima razlika. Iako ista prava ima deset najviših rukovodilaca, najveći trošadžija je Dejan Milovanović, izvršni direktor. On je tako u januaru prošle godine u kafanama na Zlatiboru potrošio više od 33.000 dinara - kaže naš dobroobavešteni sagovornik.

PaunovićevaSVE PO PROPISUSnežana Paunović je na pitanje Kurira da li je opravdano da sa službene kartice podiže gotovinu odgovorila da je korišćenje kartica regulisano Pravilnikom.- Pravilnik se primenjuje mnogo duže od perioda u kom sam ja predsednik NO i na osnovu saznanja kojima raspolažem, sredstva se koriste u potpunosti u skladu s propisanim normativima - rekla je ona.Ćosić i Novačikić nisu odgovorili ništa.

AerodromZA SLUŽBENE POTREBEU „Aerodromu“ tvrde da je svako korišćenje kartica ograničeno samo za službene potrebe. Kartice se mogu koristiti za plaćanje ugostiteljskih usluga, prevoza i smeštaja koji su u neposrednoj vezi sa službenim putem u zemlji i za plaćanje svih troškova reprezentacije.- Internim aktima je propisano da je dozvoljeni limit za generalnog direktora i članove IO 40.000 mesečno, za predsednika i članove Nadzornog odbora 30.000, a za direktore delatnosti 20.000 dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track