NE BRINI MAMA: Videom koji je rasplakao milione obeležen svetski dan Daunovog sindroma
Foto: Printscreen

Deca poslala dirljivu poruku

NE BRINI MAMA: Videom koji je rasplakao milione obeležen svetski dan Daunovog sindroma

Društvo -
Draga buduća mama, ne plaši se, tvoje dete će moći da radi mnoge stvari, moći će da te zagrli, da trči sa tobom, da priča sa tobom i da ti kaže da te voli, deo je poruke koju su poslala deca sa ovim sindromom budućoj mami

Uplašena i zabrinuta buduća mama je saznala da će roditi dete sa Daunovim sindromom i tim povodom je poslala mejl Nacionalnoj organizaciji za Daunov sindrom u Španiji sa pitanjima kako će izgledati njihovi životi.

"Trudna sam i moja beba ima Daunov sindrom. Toiko sam preplašena - kakav će život iimati moje dete?!", upitala se ona, a dobila najubedljiviji mogući odgovor da ne treba da strahuje.

Naime, zaposleni u ovoj organizaciji su okupili decu sa ovim sindromom, koji su joj dočarali da treba da uživa u životu sa svojom bebom.

"Draga buduća mama, ne plaši se, tvoje dete će moći da radi mnoge stvari, moći će da te zagrli, da trči sa tobom, da priča sa tobom i da ti kaže da te voli. Ići će u školu kao ostali, naučiće da čita i piše, moći će i tebi da napiše nešto ako nekada bude bilo daleko od kuće, jer će moći i da putuje. Umeće da pomogne tati da popravi njegov bicikl, moći će i da zaradi novac i da sa tim novcem izvede tebe na večeru, ili da iznajmi stan i da ode da živi samo. Ponekad će biti teško, jako teško, čak i nemoguće, ali zar nije tako svim majkama? Draga buduća mama, tvoje dete će biti srećno, kao što sam i ja, i kao što ćeš biti ti, zar ne mama?", glasi njihov odogovor, koji je rasplakao milione.

http://www.youtube.com/watch?v=Ju-q4OnBtNU

(Kurir/dailymail.co.uk)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track