DOGOVORILI SE: Rudari Zajače prekinuli blokadu magistralnog puta
Foto: Tanjug

Prekid štrajka

DOGOVORILI SE: Rudari Zajače prekinuli blokadu magistralnog puta

Društvo -
Vlasnik firme Miroslav Bogićević se obavezao da da će u narednih 15 dana za svih oko 300 radnika biti isplaćeno linearno po 60.000 dinara. Za oko 160 radnika, koji su neprekidno bili u štrajku biće uplaćeno još po 25.000 dinara, koje su drugi radnici već primili

LOZNICA - Radnici preduzeća Rudnici i topionica "Zajača" noćas su prekinuli blokadu magistralnog puta Loznica-Šabac, u Lipničkom Šoru, posle dogovora sa vlasnikom firme Miroslavom Bogićevićem.

Predsednik sindikata Zajače Dragan Pantić rekao je da se prema sinoć postignutom dogovoru u Šapcu, Bogićević pismeno obavezao da će u narednih 15 dana za svih oko 300 radnika biti isplaćeno linearno po 60.000 dinara. Za oko 160 radnika, koji su neprekidno bili u štrajku biće uplaćeno još po 25.000 dinara, koje su drugi radnici već primili.

Radnici su takođe noćas odblokirali i regionalni put u centru sela, a nakon što budu uplaćena obećana sredstva, prekinuće štrajk i javiće se na posao bez ikakvih posledica po svoj status. Novi sastanak dogoven je za 15 dana, kada će biti reči o dinamici isplata zaostalih zarada i doprinosa za zdravstveno osiguranje. U međuvremenu će Bogićević nastojati da sa predstavnicima Vlade dogovori način privremenog korišćenja zdravstvene zaštite radnika Zajače.

Zbog neizmirenih devet plata i doprinosa za zdravstveno osiguranje radnici Zajače štrajkuju od 28. januara. Potom su 6. februara nastavili protest ispred upravne zgrade u Loznici, 14. februra su protestovali ispred zgrade Vlade Srbije u Beogradu, da bi sutradan počeli blokadu puta u centru sela, a od 25. marta i blokadu magistralnog puta Loznica-Šabac u Lipničkom Šoru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja