PENZIONERSKI DILOVI: Markoni sakrio dva stana preko funkcionera PUPS
Foto: Dado Djilas

Kako je šef BIA muljao s nekretninama

PENZIONERSKI DILOVI: Markoni sakrio dva stana preko funkcionera PUPS

Društvo -
Gradski sekretar Nenad Matić, od para Dragana Markovića kupio stanove za pola miliona evra; Iako Marković formalno nije vlasnik, jedan od stanova naveo je kao svoje prebivalište

BEOGRAD - Penzionerski dilovi!Zamenik šefa BIA Dragan Marković Markoni je kupovinu dva stana od 520.000 evra, o čemu je Kurir već pisao, pokušao da sakrije uz pomoć svog dugogodišnjeg prijatelja, člana PUPS i gradskog sekretara za socijalnu zaštitu Grada Beograda Nenada Matića! Kako Kurir saznaje, Matić je od Markovićevih para kupio stanove na Bulevaru Arsenija Čarnojevića na Novom Beogradu (kod Kombank arene) i registrovao ih na sebe kako zamenik direktora BIA ne bi morao da objašnjava odakle mu luksuzne nekretnine. Odalo ih je, međutim, to što je Markoni kao svoje prebivalište u ličnim dokumentima naveo upravo adresu stana koji je formalno u Matićevom vlasništvu.

Komšije i partneri... Zgrada u kojoj žive Marković i Matić
Komšije i partneri... Zgrada u kojoj žive Marković i Matić

Mutljavine- Marković poseduje dva stana, ali nije ih upisao na svoje ime. U jednom od njih živi Matić, a u drugom Marković. Stanovi nisu plaćeni nikakvim kreditnim aranžmanom, već gotovinom, i to tako što ih je Matić platio od Markonijevog novca i registrovao na sebe. Marković bi kao visoki državni funkcioner morao mnogo da objašnjava odakle mu pola miliona evra za stanove - navodi izvor Kurira.Inače, isti izvor ističe da se „penzionerski dvojac“ poznaje već godinama i da se gotovo svakodnevno sastaju u lokalnom kafiću „Kaldi“, koji je u blizini televizije B92.Podsetimo, Kurir je ekskluzivno objavio da policija ima operativna saznanja da je Marković od novca stečenog u sumnjivim poslovima kupio pomenute nekretnine.- U poslednjih nekoliko godina policija, odnosno Uprava kriminalističke policije, u više navrata je ispitivala sumnjive okolnosti pod kojima je Marković kupio stanove - navodi izvor Kurira.Matić je u izjavi za Kurir potvrdio da je vlasnik jednog stana i da ga je početkom 2009. godine kupio za nešto više od 190.000 evra u gotovini.

Komšije i partneri... Zgrada u kojoj žive Marković i Matić
Komšije i partneri... Zgrada u kojoj žive Marković i Matić

Prijatelji sa studija- Spreman sam da odgovorim na sva vaša pitanja. Tačno je da smo Marković i ja prijatelji još od studentskih dana. Njegov stan se vodi na njega, moj na mene. Tačno je da su na istoj adresi, a vama su pitanja zlonamerna - odgovorio je Matić, a onda zamuckujući nastavio:- U periodu kad je stan kupljen, bio sam suvlasnik u jednoj privatnoj firmi i od novca koji sam zaradio platio sam stan u gotovini - rekao je Matić, odbijajući da kaže kako se zvala firma i ko mu je bio partner u tom poslu.Posle samo nekoliko minuta pozvao nas je ponovo i promenio priču rekavši da nije ceo stan uzeo u kešu, već da je deo plaćen od kredita.

Crno na belo... Markovićevo prezime na Matićevom poštanskom sandučetu
Crno na belo... Markovićevo prezime na Matićevom poštanskom sandučetu

Nenad Matić
Nenad Matić

MarkovićIMAO SAM STANOVE, ALI VIŠE IH NEMAMDragan Marković Markoni oglasio se pisanom izjavom u kojoj je potvrdio da je bio vlasnik stanova od kojih je jedan kod Kombank arene.- Tačno je da sam posedovao dva stana. Oba su kupljena na kredit kod poslovnih banaka, o čemu postoje dokazi. U toku 2011. godine jedan sam prodao i kupio lokal, koji izdajem jednoj banci - naglasio je Marković, ističući da uredno plaća porez.Međutim, samo dan ranije u prepisci s novinarom Kurira tvrdio je da nema pomenute stanove, već samo onaj u kojem živi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track