Ministarstvo saobraćaja: Vagoni iskliznuli sa pruge zbog trulih pragova
Foto: Aleksandar Jovanović

Sanacija što pre

Ministarstvo saobraćaja: Vagoni iskliznuli sa pruge zbog trulih pragova

Društvo -
Ministarstvo zahteva od Železnice Srbije da jasno saopšti ko je u sistemu te kompanije odgovoran za održavanje tehničke ispravnosti pruge

BEOGRAD - Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture saopštilo je danas da su, prema dosadašnjim informacijama, truli drveni pragovi razlog iskliznuća teretnih vagona na pruzi Beogard-Bar kod Priboja.

U saopštenju Ministarstva se zahteva od Železnice Srbije da jasno saopšti ko je u sistemu te kompanije odgovoran za održavanje tehničke ispravnosti pruge."Insistiramo da se imenom i prezimenom utvrdi odgovornost nadležnih i da se oni kazne, pošto je taj propust doveo do višednevnog prekida saobraćaja, a prema informaciji koja nam je dostavljena iz Železnice Srbije direktna i indirektna materijalna šteta iznosi skoro 15 miliona dinara", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo je zatražilo i da to javno preduzeće što pre izvrši sanaciju pruge, pojača kontrolu kao i da preuzme punu odgovornost za bezbednost ljudi i imovine o čijem se transportu brine. Na pruzi Beograd-Bar u nedelju, 27. aprila kod Priboja su iskliznula tri vagona sa žitaricama, zbog čega je saobraćaj bio u prekidu do danas u 11 sati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track