NESREĆA KOD PRIBOJA: Iskliznuli vagoni nisu bili pretovareni

Nesreća kod Priboja

NESREĆA KOD PRIBOJA: Iskliznuli vagoni nisu bili pretovareni

Društvo -
Dosad utvrđeno da nije bilo prekoračenja brzine voza u trenutku kočenja

PANČEVO - Prvi rezultativ istrage o iskakanju teretnih vagona na pribojskoj pruzi 27.aprila pokazali da teretni vagoni da nisu bili pretovareni i da voz nije prekoračio brzinu, reka je generalni direktor Železnice Srbije Dragoljub Simonović.

Simović je nakon obilaska radova na pruzi Beograd-Pančevo koji se finansiraju ruskim kreditom, rekao novinarima da će danas imati sastanak sa Komisijom koja istražuje taj incident ali da je do sada utvrđeno da nije bilo prekoračenja brzine voza u trenutku kočenja.

On je rekao da je mnogo stvari moglo da utiče na tu nezgodu i da se sada utvrđuje da li je voz možda prekoračio brzinu pre ulaska u krivinu. Prema njegovim rečima, stručnjaci utvrđuju i da li na tom mestu postoji neki tehnički problem, koji je mogao da izazove iskluznuce vagona.

Simonović je rekao da u svakom slučaju treba utvrditi šta se tačno desilo, pa tek onda saopštiti ko je odgovoran.Danas izvlačenje vagona

Danas će početi izvlačenje dva teretna vagona koja su sletela sa železničkog mosta. Jedan je u Rabrenovačkoj reci, a drugi u dvorištu Milisava Rakića, gde je uništio pomoćne objekte, usmrtio 11 koza i pet svinja, vlasništvo ovog penzionera koji je radio u Železnicama Srbije.

Kako je rečeno u železničkoj stanici Priboj, uklanjanje potpuno uništenih vagona i pšenice koju su prevozili, iako je najveći deo Rabrenovačkom rekom završio u Limu, a ostatak čuva policija, obaviće se u toku dana.

Očekuje se da ova vrlo komplikovana operacija, po rečima članova stručnih ljudi iz Železnica Srbije, bude i okončana danas.

Prema rečima rečima direktora JKP „Usluga“ iz Priboja, Željka Ječmenice, tek nakon današnjeg uklanjanja ova dva teretna vagona, pristupiće se popravci havarisane vodovodne mreže na koju su pali, koja vodom za piće snabdeva domaćinstava u prigradskom naselju Rabrenovac.

On kaže da je trenutno bez vode oko 30 potrošača, jer se već intervenisalo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track