Direktor Železnice: Krivac za iskakanje vagona ne može se naći za jedan dan
Foto: Sasa Urosev

Posle incidenta kod Priboja

Direktor Železnice: Krivac za iskakanje vagona ne može se naći za jedan dan

Društvo -
To može da tvrdi samo neko ko apsolutno ne poznaje železnicu, izjavio je Dragoljub Simonović, povodom zahteva Ministarstva saobraćaja da se saopšti ko je kriv za iskakanje vagona kod Priboja
1 / 3 Foto: Sasa Urosev

KIKINDA: Traži se!"Mogu da prihvatim krivicu u jednom delu za ovo što se dešava, ali zar mislite da 4.000 kilometara dotrajalih pruga mogu da rešim za godinu dana.To može da tvrdi samo neko ko apsolutno ne poznaje železnicu- izjavio je Dragoljub Simonović, generalni direktor „Železnica Srbije“, povodom zahteva Ministarstva saobraćaja da se saopšti ko je kriv za iskakanje vagona kod Priboja.

Simonović je rekao da i on traži krivca za ovaj događaj,i naglasio da krivac, ali i nagomilani problemi u ovom preduzeću, ne mogu da se reše za jedan dan:-To jednostavno nije moguće. Imali smo pre četiri godine međunarodne kredite na stolu. Niko nije povukao nijedan evro kredita. Da smo kredite upotrebili, ne bi dolazilo do iskliznuća vagona. Nasledili smo opustošene pruge, trule pragove, dotrajale vagone i lokomotive koji se kreću minimalnim brzinama-naveo je Simonović tokom posete Kikindi, gde je izložio razvojne planove tog javnog preduzeća u ovoj banatskoj opštini i regionu. Govoreći o revitalizaciji pruga u Vojvodini, Simonović je precizirao da se radi o pravcu Beograd-Kikinda i Kikinda –Subotica:-Na ovim prugama će saobraćati ruski dizel-motorni vozovi. Želimo da se umesto u šinobusima, naši putnici na relacijama Beograd-Kikinda i Kikinda –Subotica, voze upravo ovim vozovima. Dogovorili smo da i dalje funkcioniše linija između Kikinde i rumunskog mesta Žombolj, kao I da se koruguje red vožnje kako bi putnici imali bolju konekciju za Temišvar- rekao je Simonović.

(S.U.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track