KUKA U PRITVORU: Šarića skidaju golog, dva puta dnevno
Foto: Dado Djilas

Narko-bosu ugrožena osnovna prava

KUKA U PRITVORU: Šarića skidaju golog, dva puta dnevno

Društvo -
Najslavniji srpski zatvorenik žalio se što nema nikakvo pravo na privatnost pošto je ćelija pod stalnim nadzorom, te ne može da zadovolji svoje osnovne seksualne potrebe

BEOGRAD - Prekomerne mere.Darko Šarić se pobunio što ga u pritvoru Specijalnog suda drže pod najstrožim bezbednosnim merama i budnim okom sigurnosnih kamera, kojima se 24 sata prati i kontroliše svaki njegov potez. Uhapšeni narko-bos pomirio se sa zakonskom zabranom intimnih susreta u „ljubavnoj sobi“, ali mu je, kako Kurir saznaje, prekipelo što nema ni sekund privatnosti. Naročito je, kako tvrdi naš izvor, „pogođen“ strogim merama provere, usled kojih je morao da „fazonira“ intimne delove tela.Jako obezbeđenje- Šarić je pod najoštrijim merama, što, između ostalog, podrazumeva da ga, svaki put kada izlazi u šetnju, skidaju golog, što bi se narodski rekao - ko od majke rođenog. I to tako dva-tri puta dnevno, koliko ima pravo na šetnju. On se zbog toga izgleda malo posramio i rešio je da sredi intimne delove, pa je skinuo stidne dlačice pored mošnica - otkriva izvor Kurira kako Šarić u pauzama pripremanja odbrane provodi zatvorske dane.Prema njegovim rečima, Šariću to nije jedina „muka“.

Kao u Velikom bratu... Svaki centimeter Šarićeve ćelije pokriven je kamerama
Kao u Velikom bratu... Svaki centimeter Šarićeve ćelije pokriven je kamerama

- Takođe se požalio što nema nikakvo pravo na privatnost pošto mu je ćelija pod stalnim nadzorom, tako da ne može da se samozadovoljava jer je svestan da ga neko stalno gleda i da mu se podsmeva - priča naš sagovornik.Kako saznajemo, Šarićev „slučaj“ uskoro bi trebalo da bude rešen sa upravom pritvora, ali je cela stvar, kaže naš sagovornik, politički osetljiva zbog značaja njegovog sudskog procesa.Političke implikacije- Šarić svakako nije običan zatvorenik. Njegov proces je politički osetljiv zbog sumnji u povezanost njegove narko-mreže s državnim funkcionerima. Očekuje se da Šarić u nastavku suđenja progovori o svojim „prijateljima“ s političke scene. Mogao bi da otkrije koji su političari bili na njegovom platnom spisku, o tome koga je sve držao na vezi, ali i onome što najviše intrigira javnost - ko mu je dolazio u vilu na Tatarskom brdu i ko je sve na famoznim snimcima s raskalašnih žurki. Ipak, to ne znači da treba da ga tretiraju kao teroristu - kazao je tada naš izvor.Krupna zverkaPodsetimo, Šarić je uhapšen 18. marta u zajedničkoj akciji Srbije i Crne Gore. Poternica za Šarićem u Srbiji je izdata 9. decembra 2009. godine, a međunarodna januara 2010, pošto je oktobra 2009, u okviru „Balkanskog ratnika“, zajedničke akcije američke agencije DEA, srpske BIA i policije Urugvaja, zaplenjeno 2,5 tona kokaina na jahti „Maui“ u luci Santjago Vaskes, 25 kilometara od Montevidea.

Branilac Radoslav BaćovićTAČNO JE, ŽALIO SE DA NEMAPRIVATNOST, SNIMAJU GA 24 SATABranilac Darka Šarića, advokat Radoslav Baćović, potvrdio je da se njegov klijent žalio da nema privatnost u pritvoru.- U sobi ima kameru 24 sata, što smatram neprimerenim i nedopustivim činom koji ozbiljno vređa ljudska prava, i koji je protivan Ustavu RS i Zakonu o krivičnom postupku. Ne može se 24 sata posmatrati lice za koje postoji pretpostavka nevinosti. Pored pretpostavke nevinosti, reč je o licu koje nije pokušavalo da pobegne i koje se ponaša u skladu sa zakonom i propisima u pritvorskoj jedinici - kaže on za Kurir.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track