General policije dao sekretarici službeni automobil!
Foto: Zorana Jevtić

Neviđena bahatost i javašluk u MUP

General policije dao sekretarici službeni automobil!

Društvo -
Dragiša Simić, načelnik saobraćajne policije, po činu general, mimo važećih propisa dodelio novi „golf“ bliskoj prijateljici iz MUP, a sve to da se ne bi „maltretirala“ po prevozu

BEOGRAD - Kako se arči naš novac!Nebojša Stefanović, novi ministar policije, kazao je po preuzimanju dužnosti da u njegovom novom resoru vlada veliki javašluk, pa se tako čak i neke sekretarice voze u službenim policijskim automobilima. Kurir saznaje da je reč o sekretarici i bliskoj prijateljici načelnika saobraćajne policije Dragiše Simića!- Neke sekretarice se voze službenim policijskim džipovima! I ko zna čega sve tu ima, koliko državnog novca nestaje, koliko se službenih kola vozi... - rekao je nedavno Stefanović.Da plati iz svog džepaPrema rečima našeg izvora, Simić je omogućio povlašćeni status sekretarici i bliskoj prijateljici, koja se, doduše, ne vozi u džipu već u najnovijem „golfu“, čija je cena od 15.000 evra pa naviše.- Svi znaju koja sekretarica ima privilegije kao da je sam ministar, pa to nije nikakva tajna. Simić je toliko siguran u sebe i svoj položaj da se čak i ne trudi da sakrije kako je zbrinuo jednu od sekretarica, s kojom je inače u veoma bliskim odnosima. Nit niže funkcije nit većih privilegija. Ceo MUP raspreda kako je ovaj načelnik pre nekoliko meseci dao sekretarici službeni „golf“, kojim dolazi i odlazi s posla i koji, naravno, koristi i u privatne svrhe - kaže izvor Kurira iz MUP i dodaje:- Građani Srbije imaju pravo da znaju na šta ide njihov novac i za šta se koriste službeni automobili - da se pojedine sekretarice ne bi „maltretirale“ po prevozu. Lepo je što Simić brine o svojoj prijateljici, ali neka joj onda on kupi automobil, a ne da njen komfor plaća narod.Pitanja bez odgovoraSimić juče nije odgovorio na SMS s konkretnim pitanjima - da li smatra da sekretarica treba da koristi službeni automobil i da li je ovu odluku doneo na svoju ruku ili je tražio saglasnost od svog tadašnjeg šefa - bivšeg ministra policije Ivice Dačića.Poslali smo poruku i Dačiću - da li je znao za ovaj skandal, ali ni odgovor na ovo pitanje nismo dobili.

Cena mu ide i do 40.000 evra... Golf 7
Cena mu ide i do 40.000 evra... Golf 7

Deli šakom i kapomRUŽIĆU POKLONIO „ROLEKS“Dragiša Simić je pre nekoliko godina predsedniku IO SPS Branku Ružiću kupio skupoceni „roleks dipsi“, čija je cena oko 10.000 dolara, jer mu je ovaj sredio da dobije diplomu pravnog fakulteta.Kako je Kurir već pisao, Ružić je pomogao Simiću, svom veoma dobrom prijatelju, da završi pomenuti fakultet u Banjaluci, a ovaj mu se revanširao skupocenim poklonom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track