Najnovije vesti

DŽABA JE DELIO: Mrkićevi diplomatski pasoši biće oduzeti!

Zamoliće ih da vrate dokumenta

DŽABA JE DELIO: Mrkićevi diplomatski pasoši biće oduzeti!

Društvo
01:26h
Biće preispitane odluke o dodeljivanju diplomatskih pasoša i oduzeti tamo gde se pokaže da su izdati bez razumnog obrazloženja

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić preispitaće odluke o dodeljivanju diplomatskih pasoša i oduzeti tamo gde se pokaže da su izdati bez razumnog obrazloženja

Prema saznanjima, diplomatski pasoš ima i Slobodan Tešić, trgovac oružjem i vlasnik preduzeća “Temeks” koji je do pre nekoliko meseci bio na crnoj listi UN zbog kršenja sankcija o izvozu oružja Liberiji.

Vladimir Goati iz “Transparentnosti Srbija” rekao je listu da je neophodno da se izvrši detaljna revizija, ne samo rada Ivana Mrkića, već svih ministara spoljnih poslova u poslednjih 15 godina.

Vladimir Goati
Vladimir Goati

"Treba proveriti kom sve nediplomatskom osoblju su deljeni diplomatski pasoši i gde god se utvrdi da nema opravdanja za to, već da su pasoši dati po ličnom ili nekom drugom nahođenju, zamoliti korisnike da ih vrate", rekao je Goati. Prema njegovim rečima, Vlada mora da donese odluku pod kojim uslovima ministar može da izda pasoš.

Blic/Fonet

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track