TROVANJE FIJATOVIH RADNIKA: Rastavljao sam se sa životom!
Foto: Kurir Štampano

Masovno trovanje u kragujevačkoj fabrici automobila

TROVANJE FIJATOVIH RADNIKA: Rastavljao sam se sa životom!

Društvo -
Oko 40 zaposlenih imalo bolove, petoro završilo u bolnici jer su u kantini jeli neispravnu testeninu s mesom, od koje su dobili jake bolove u stomaku, proliv i povraćanje

KRAGUJEVAC - Neispravna hrana!

Oko 40 radnika kompanije "Fijat automobili Srbija" koji su u četvrtak pre podne jeli u fabričkoj kantini, tokom popodneva i večeri dobili su jake bolove u stomaku, proliv i povraćanje, zbog čega su petorica završila u bolnici! Svi oboleli radili su u prvoj smeni i ručali su špagete sa mlevenim mesom.Rastavljali se od života- Takav bol u stomaku i glavi u životu nisam imao. Kada sam ušao u toalet, više nisam izašao. Raspadao sam se, rastavljaio sa životom. Morali su da me spakuju u Hitnu pomoć i prevezu u bolnicu - kaže radnik Ivan Anđelković, koji se posle primljene infuzije i ostale terapije oseća mnogo bolje.Dr Olgica Gajović, direktor Infektivne klinike KC Kragujevac, kaže da je najveći broj otrovanih radnika došao na kliniku prekjuče popodne i uveče, a tokom noći lekarsku pomoć su zatražila još trojica otrovanih.- Neko je imao blažu, a neko težu kliničku sliku. Posle primljene terapije, sada su svi dobro i biće pušteni na kućno lečenje - izjavila je dr Gajović.Isti simptomiU Institutu za javno zdravlje Kragujevac, čiji su epidemiolozi uzeli uzorke hrane iz „Fijatove“ kantine na analizu, kažu da je najverovatniji uzrok trovanja testenina sa mlevenim mesom.- Ispitujemo svu hranu koja je služena, ali već sada se može reći da su masovno trovanje izazvale špagete jer su ih jeli svi koji su dobili trovanje. Veoma brzo razvijanje simptoma ukazuje na stafilokoknu infekciju - kaže epidemiolog dr Ružica Atanasković.(B. V.)

Menza... Na dan otvaranja
Menza... Na dan otvaranja

Fabrika automobilaISPITUJEMO SLUČAJ!„Nekoliko zaposlenih u fabrici FAS u Kragujevcu potražilo je pomoć u Medicinskom centru fabrike usled zdravstvenih tegoba, koje se mogu dovesti u vezu sa hranom. FAS intenzivno sarađuje sa nadležnim zdravstvenim službama kako bi se utvrdio uzrok ovih tegoba. Hranu za fabrički restoran dostavlja spoljni dobavljač“, saopštila je kompanija „Fijat automobili Srbija“ .

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track