DEJANE, TI SI NAŠ HEROJ: Hrabri vatrogasac sahranjen i Mitrovčićima!
Foto: Kurir Štampano

SRBIJA PREBROJAVA STRADALE Najveća katastrofa u istoriji zemlje

DEJANE, TI SI NAŠ HEROJ: Hrabri vatrogasac sahranjen i Mitrovčićima!

Društvo -
Slava mu Na groblju u selu Mitrovčići sahranjen hrabri vatrogasac Dejan Lazarević, koji je poginuo spasavajući Ljubišu Uroševića iz nabujale Jasenice
1 / 3 Foto: Kurir Štampano

TOPOLA - Preselio se u večnost!- Ispunio si Božju zapovest koja glasi: Ljubi bližnjeg svog. Podneo si najveću žrtvu, dao si život za drugog čoveka. Tvoje delo pamtiće se zanavek!Oglasile se sireneOvim rečima se sveštenik Aleksandar na groblju u selu Mitrovčići oprostio od Dejana Lazarevića (42), hrabrog vatrogasca iz Topole, koji se u četvrtak utopio u podivljaloj Jasenici spasavajući Ljubišu Uroševića iz nabujale vode. Dejanovo telo, podsetimo, nađeno je u petak, nakon 33 sata potrage.

Poslednji oproštaj... Majka Gorica, brat Dragan i ćerka Nikolina
Poslednji oproštaj... Majka Gorica, brat Dragan i ćerka Nikolina

U nepreglednoj povorci, nemi od bola, Dejanovi sin i ćerka Nikola (19) i Nikolina (15), supruga Dragana, otac i majka Miroslav i Gorica, brat Dragan... Za njima stotinama metara duga kolona rodbine, prijatelja, kolega vatrogasaca, predstavnika države. U trenutku kad je povorka prolazila kraj Vatrogasnog doma u Topoli, sa zgrade vatrogasnog doma i iz svih vatrogasnih vozila oglasile su se sirene.

Počast kolegi... Vatrogasci iz kragujevačke brigade
Počast kolegi... Vatrogasci iz kragujevačke brigade

- Hvala ti za sve što si učinio za nas, za Topolu, Srbiju. Tvoj život je priča s osećajem. Humanost i plemenitost iskazao si stotinama puta u ovih sedamnaest i po godina službe. A danas kad su u Srbiji svi heroji, ti si naš heroj nad herojima, simbol borbe sa nedaćama, borbe za život - poručio je u oproštajnom govoru Nenad Milošević, komandant Vatrogasno-spasilačke brigade Kragujevac.Počasni plotunKad je kovčeg spuštan u raku, Dejanove kolege lovci odali su mu počast ispaljivanjem počasnog plotuna.

Zvaničnici se oprostiliMINISTAR NA SAHRANIPoslednju počast Dejanu Lazareviću odali su Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova, Vladimir Božović, državni sekretar u MUP, delegacija Sektora za vanredne situacije, Dragan Jovanović, predsednik opštine Topola, Zoran Rajović, načelnik šumadijskog okruga...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track