Najnovije vesti

TUŽNI HEROJ: Voda mi je sa krova odnela ženu i sina (2). Samo da im nađem tela...
Foto: MUP

Humani mladić

TUŽNI HEROJ: Voda mi je sa krova odnela ženu i sina (2). Samo da im nađem tela...

Društvo
Slobodan Nedeljković Džambo iz obrenovačkog naselja Šljivice već četiri dana pomaže žrtvama poplave uprkos tome što je u poplavi ostao bez supruge i dvogodišnjeg sina, koje još nije našao

BEOGRAD - Srbija je dobila novog heroja.

Slobodan Nedeljković Džambo iz obrenovačkog naselja Šljivice već četiri dana pomaže žrtvama poplave uprkos tome što je u poplavi ostao bez supruge i dvogodišnjeg sina, koje još nije našao.

Nedeljković je u Obrenovac došao 1999. godine kao izbeglica sa Kosova gde su mu Albanci pobili celu porodicu.
"Kad je počela poplava, brže-bolje sam suprugu i dvogodišnjeg sina odveo kod tasta u Veliko Polje, jer sam verovao da će tamo biti bezbedni. Ali ubrzo mi je tast javio da je voda užasno brzo narasla i da su morali da se popnu na krov. On je u jednom trenutku sišao u kuću po ćebe i kad se vratio, moje žene i sina više nije bilo", rekao je Nedeljković i nastavio:

"Čim mi je tast javio šta se dogodilo, otišao sam u Beograd i obišao sva prihvatilišta u nadi da su se ipak nekako spasili i da ću ih opet videti. Ali, nažalost, nisam ih našao i želeo to ili ne, moram da se pomirim s tim da sam drugi put u životu izgubio sve. Ne mogu da vam opišem kako se osećam".

On je svu energiju usmerio ka spasavanju drugih.

"Ostao sam bez svega što sam voleo. Kada se ovo završi prijaviću se u vojsku i spasavaću ljude gde god to bude potrebno, jer ću jedino tako svom životu dati neki smisao.

(Naše novine)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...