Mihajlovićeva: Ibarska magistrala otvorena za teretni saobraćaj
Foto: Tanjug

Ministarka u Ljigu

Mihajlovićeva: Ibarska magistrala otvorena za teretni saobraćaj

Društvo -
Dnevno u proseku ovuda prođe oko 3.000 teretnih vozila koja prenose robu vrednu oko 10 miliona evra, precizirala je šefica resora
1 / 2 Foto: Tanjug

LJIG - Ibarska magistrala od danas je otvorena za teški teretni saobraćaj, a od srede će biti potpuna normalizacija saobraćaja na tom putu, izjavila je potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović.

"Ibarska magistrala je od danas ponovo prohodna za teretni saobraćaj, što ima veliki ekonomski značaj. Dnevno u proseku ovuda prođe oko 3.000 teretnih vozila koja prenose robu vrednu oko 10 miliona evra", precizirala je Mihajlović koja je i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Nije moguće pričati o novim investicijama, kućama, o novim fabrikama ako ne budemo učinili sve da imamo moderne saobraćajnice, kazala je Mihajlović, koja je prisustvovala otvaranju Ibarske magistrale za teški teretni saobraćaj na pravcu Ćelije-Ljig i zahavalila svima koji su brzo obavili taj posao.

"Zahvaljujem se svima koji su brzo obavili svoj posao pa je saobraćaj na ovoj denici pušten čak i pre vremena", rekla je Mihajlović i podvukla da je razvoj saobraćaja i infrastrutkure preduslov svakog daljeg razvoja zemlje.Direktor puteva Srbije Zoran Drobnjak, odgovarajaući na pitanja novinara, pomenuo je i radove na pravcu Beograd-Ljig-Čačak, gde je neko vreme bio zatvoren saobraćaj za putnička i teretna vozila .

"Saobraćaj je zatvoren zbog bezbednosti za putnički saobraćaj na nekoliko dana, a za teretni na 15 dana", rekao je Drobnjak.On je naveo da su na tom pravcu dva mosta oštećena i precizrao da je jedan popravljen, a da će drugi biti završen do srede.Prema njegovim rečima, šteta na tom pravcu je iznosila je oko 50 miliona dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track