GRAĐANI, PAŽNJA: Ministarstvo finansija ne stoji iza sajta obnove.rs
Foto: Zorana Jevtić

Važno obaveštenje

GRAĐANI, PAŽNJA: Ministarstvo finansija ne stoji iza sajta obnove.rs

Društvo -
Prikupljanje podataka o šteti putem interneta nije planirano

BEOGRAD - Ministarstvo finansija saopštilo je povodom vesti objavljene u medijima o podizanju interenet stranice www.obnove.rs, da ne postoji formalna saradnja između ministarstva i autora ove stranice, i da informacije da iza sajta obnove.rs stoji Ministarstvo - nisu tačne.

Ministarstvo finansija pozdravlja inicijative nevladinog sektora da se javnost brzo i efikasno obaveštava o stanju na terenu u kriznim situacijama.

Pojedini portali, poput sajta poplave.rs, pomogle su da se javnost obaveštava blagovremeno i efikasno.S druge strane, informacije sa tačnim podacima o šteti, kao i sredstvima koja su potrebna za saniranje posledica poplave ne smeju biti predmet spekulacija i moraju se sakupljati i verifikovati isključivo na način predviđen relevantnim zakonima, preko Komisije za utvrđivanje štete od elementarnih nepogoda.

Prikupljanje podataka o šteti putem interneta nije planirano.Ministarstvo finansija će uz vođstvo novoformirane Kancelarije za pomoć i obnovu poplavljenih područja, a u saradnji sa nevladinim sektorom, pripremiti veb stranicu koja će biti posvećena obnovi zemlje posle katastrofalnih poplava.O svim detaljima koji se tiču te buduće stranice,njenog sadržaja i tima koji je izrađuje javnost će biti blagovremeno obaveštena zvaničnim saopštenjem.

U međuvremenu, informacije o radu komisije i dodeli sredstava za naknadu štete biće objavljivani na sajtu Ministarstva finansija i sajtu Vlade Republike Srbije, navedeno je u saopštenju resornog ministarstva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track