Najnovije vesti

STOP BAHATIM FOTELJAŠIMA: Pod rotacijom samo automobili državnog vrha!

Nova uredba

STOP BAHATIM FOTELJAŠIMA: Pod rotacijom samo automobili državnog vrha!

Društvo
Ovu meru upravo je usvojila vladina Komisija za službena vozila, kojoj sa svih strana pristižu zahtevi za korišćenje automobila. Predsednik tog tela i generalni sekretar Vlade Novak Nedić otkriva, da je dosad odobrena upotreba dvadesetak vozila

BEOGRAD- Nijedan direktor agencije, vladine kancelarije ili uprave, njihovi pomoćnici i državni sekretari, neće moći da koriste službeno vozilo za dolazak na posao i odlazak s posla.

To pravo imaće samo najvažniji predstavnici vlasti - predsednik države, Vlade, parlamenta, ministri, nosioci najviših pravosudnih funkcija - koji po novoj uredbi imaju stalno na raspolaganju vozača i automobil.

Ovu meru upravo je usvojila vladina Komisija za službena vozila, kojoj sa svih strana pristižu zahtevi za korišćenje automobila. Predsednik tog tela i generalni sekretar Vlade Novak Nedić otkriva, da je dosad odobrena upotreba dvadesetak vozila i to, uglavnom, sudovima po unutrašnjnosti i nezavisnim institucijama. Ostala vozila, koja nisu dobila dozvolu, i dalje su na parkinzima.

- Propisano je da automobili mogu da se koriste samo od 7.30 do 15.30 časova, dakle tokom zvaničnog radnog vremena. Zasad ova pravila važe za ministarstva, uprave, agencije, ali ćemo već u sledećem krugu obuhvatiti i sva javna preduzeća - najavljuje Nedić.

Uz to, kako saznajemo, na jednoj od narednih sednica Vlada bi trebalo da usvoji i zaključak o upotrebi rotacija. Korišćenje svetlosne i zvučne signalizacije biće odobreno samo za vozila 11 najviših državnih funkcionera, a to su: predsednik Srbije, predsednik Skupštine i premijer, ministri spoljnih poslova, odbrane i unutrašnjih poslova, načelnik Generalštaba, direktori policije, BIA, VOA i VBA. Rotacije će imati i najvažniji strani zvaničnici tokom poseta našoj zemlji.

Za ostale, za koje se proceni da su ugroženi i imaju obezbeđenje, odobrenje će se davati na osnovu preporuke Biroa za koordinaciju službi bezbednosti.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...