GRUBA PROCENA: Šteta na putevima u Obrenovcu 300 miliona dinara!
Foto: Stevan Bankovic KURIR

Pregledano samo 40 posto infrastrukture

GRUBA PROCENA: Šteta na putevima u Obrenovcu 300 miliona dinara!

Društvo -
Štete su ogromne, a mi smo pokušali da sagledamo i finansijski aspekt te štete. Izveštaj o tome smo poslali nadležnom ministarstvu i Vladi Srbije. Sve ostalo ćemo pokušati da odradimo u što kraćem periodu, kako se voda bude povlačila iz grada", rekao je Matić

BEOGRAD - Gruba procena štete na putnoj infrastrukturi u Obrenovcu i njegovoj okolini, nastala nedavnim poplavama, dostiže oko 170 miliona dinara, dok je šteta na lokalnim putevima oko 100 miliona dinara, saopštila je danas ta opština.

Kako se navodi u saopštenju gradske opštine Obrenovac, predsednik Komisije za popis štete na objektima infrastrukture i javnim ustanovama Branko Matić ocenio je da je šteta u Obrenovcu i okolini ogromna.

"Štete su ogromne, a mi smo pokušali da sagledamo i finansijski aspekt te štete. Izveštaj o tome smo poslali nadležnom ministarstvu i Vladi Srbije. Sve ostalo ćemo pokušati da odradimo u što kraćem periodu, kako se voda bude povlačila iz grada", rekao je Matić i objasnio da je do sada pregledano oko 40 odsto putne infrastrukture u gradskom jezgru i oko 35 odsto u seoskim područjima, jer je ostatak još pod vodom.

Prema njegovim rečima orjentaciono procenjena šteta na putnoj infrastrukturi u gradskom jezgru je oko 120 miliona dinara."Govorimo o šteti koja se odnosi na konkretne probleme na saobraćajnicama, poput otvorienog šahta, ispod je krater. Za sanaciju tog dela toplovoda i putne infrastrukture potrebna je ta cifra", rekao je Matić.

Gruba procena štete u seoskim područjima koja su poplavljena, i to onog dela koji je komisija uspela da obiđe, je veća od 50 miliona dinara."Ova procena se odnosi na nekategorisane, atarske i lokalne puteve.

Velika su oštećena i na nekim magistralnim putevima koja nisu u ingerenciji Gradske opštine Obrenovac. Imamo i nekoliko aktivnih klizišta, kao što je jedno na putu Mislođin-Stepojevac, i ta šteta za koju grubo možemo da kažemo da je u ovom trenutku 100 miliona dinara", kazao je Matić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track