Francuske stipendije za najbolje srpske studente
Foto: Marina Lopičić

Za master i doktorske studije

Francuske stipendije za najbolje srpske studente

Društvo -
Dodatnim povlasticama za stipendiste, zajednički pokazujemo da se rad i učenje isplate, kaže ministar Udovičić

BEOGRAD - Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i ambasador Francuske Fransoa Gzavije Denio danas su predstavili program saradnje Srbije i Francuske koji omogućava da državni stipendisti Srbije koji su na master ili doktorskim studijama u Francuskoj dobiju i stipendiju francuske vlade.

Na prijemu koji je za državne stipendiste Srbije danas priređen u Ambasadi Francuske, ministar omladine i sporta i predsednik Fonda za mlade talente Vanja Udovičić istakao je važnost saradnje dve zemlje na polju unapređivanja šansi za mlade.

"Veoma nam je značajna podrška Francuske kada se radi o napretku onih koji su najvažniji resurs naše zemlje – a to su mladi talenti, uspešni mladi ljudi od kojih se očekuje da u narednim godinama budu pokretačka snaga našeg društva na putu ka Evropi. Dodatnim povlasticama za stipendiste, zajednički pokazujemo da se rad i učenje isplate“, rekao je Udovičić.

Ambasador Gzavije Denio je istakao da je današnji prijem bio prilika da se proslavi "mladost Srbije". "Najbolji studenti Srbije imaće priliku da dobar deo života provedu u Evropskoj uniji gde će moći da se upoznaju sa najvećim evropskim vrednostima", rekao je Gzavije. Francuski institut dodeljuje stipendije studentima inženjerstva, prirodnih nauka, prava i političkih nauka. Školske 2013/14 godine stipendiju francuske ambasade dobilo je 20 stipendista Fonda za mlade talente.Fond za mlade talente pri Ministarstvu omladine i sporta osnovala je Vlada Republike Srbije.

Do sada je najboljim studentima i srednjoškolcima dodeljeno više od 12.500 stipendija i nagrada, a od toga oko 1.900 stipendija je dodeljeno za master i dokotorske studije u inostranstvu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track