Otvoren Kup Matematičke gimnazije
Foto: Kurir

Međunarodno takmičenje

Otvoren Kup Matematičke gimnazije

Društvo -
U Matematičkoj gimnaziji znanje se ceni mnogo više od diploma i od nagrada, jer u toj školi skoro svi imaju nagrade, rekao je ministar Verbić na otvaranju

BEOGRAD - Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić otvorio je danas međunarodni Kup Matematičke gimnazije i Juniorsku balkansku olimpijadu iz informatike i poželeo učesnicima takmičenja puno uspeha, kao i da ostvare nove kontakte i da se druže.

On je rekao da pod uspehom ne smatra samo osvajanje nagrada i istakao da su novi kontakti najvažnija stvar koju treba da ponesu sa svakog takmičenja.

Verbić im je poručio da se upoznaju sa ljudima koji će biti deo njihovog okruženja narednih decenija, koji će sigurno biti njihovi najbliži saradnici u rešavanju svih nerešivih problema koji nas sve zajedno čekaju.

"Veliko je zadovoljstvo otvoriti jedan ovakav skup, pred kojim ja kao ministar imam strahopoštovanje, jer potencijal koji vi predstavljate je nešto što mi ne možemo nikako da uokvirimo, niti možemo da napravimo prognozu šta vi sve možete da uradite i šta sve znate", rekao je Verbić obraćajući se takmičarima.

On je ocenio da se u Matematičkoj gimnaziji znanje ceni mnogo više od diploma i od nagrada, jer u toj školi skoro svi imaju nagrade i svi koji izađu iz nje imaju sertifikat da su završili jednu izuzetnu školu, a ono oko čega se svi bore je da steknu što više znanja.

Kup Matematičke gimnazije je međunarodno takmičenje u oblasti matematike, fizike i informatike, na kome ove godine učestvuje više od 150 talentovanih učenika, uzrasta od 14 do 16 godina, iz Bugarske, Hrvatske, Nemačke, Kazahstana, Makedonije, Crne Gore, Poljske, Bosne i Hercegovine, Rumunije, Rusije, Srbije, Slovenije i Velike Britanije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track