MUP: U toku istraga o napadu na Kurir
Foto: Kurir

Krivično delo računarska sabotaža

MUP: U toku istraga o napadu na Kurir

Društvo -
Ministarstvo unutrašnjih poslova, uz koordinaciju sa Posebnim tužilaštvom za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, preduzima mere na rasvetljavanju svih okolnosti, saopštio MUP

BEOGRAD - Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da preduzima mere kako bi se rasvetlio hakerski napad na sajt Kurira. Istraga se vodi uz koordinaciju sa Posebnim tužilaštvom za borbu protiv visokotehnološkog kriminala.- Dnevni list Kurir prijavio je Ministarstvu unutrašnjih poslova više napada na svoju internet prezentaciju, počinjenih 23. i 24. juna ove godine. Ministarstvo unutrašnjih poslova, uz koordinaciju sa Posebnim tužilaštvom za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, preduzima mere i aktivnosti na rasvetljavanju svih okolnosti ovog događaja i rasvetljavanju krivičnog dela računarska sabotaža - saopštio je MUP.Udruženje novinara Srbije (UNS) danas je zatražilo od policije i Tužilaštva za visokotehnološki kriminal da utvrde ko stoji iza hakerskog napada na sajt Kurira.„Napadi su počeli noćas. Prvi napad dogodio se oko pola sata posle ponoći i bio je blaži. Naredni, prilično jak napad bio je jutros oko 8 sati, a poslednjih sat i po smo meta najjačeg napada. Naš hosting pokušava da otkloni napade, ali oni su veoma jaki," rekao je UNS-u direktor digiatalnih medija kompanije Adria media Predrag Roganović i dodao da „se po IP adresama može videti da napadi dolaze iz celog sveta, ali da to ne moraju biti prave adrese".Kurir je napad, kako kaže Roganović, već prijavio Upravi za visokotehnološki kriminal.„Očekujemo od policije da nam pomogne da radimo svoj posao. Sajt nam je sada neaktivan, ne možemo da mu pristupimo i onemogućeno nam je obavljanje posla", rekao je Roganović.

UNS poziva policiju da što pre otkrije ko su nalogodavci i izvršioci ovih napada i da izađe u javnost sa rezultatima ove istrage. UNS takođe traži da policija javno saopšti i rezultate istraga napada na sve druge sajtove koji su bili napadani i obarani u poslednje vreme.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track