NIŠAVSKI OKRUG: Samo jedan od 650 vukovaca s maksimalnim brojem bodova na maloj maturi?!
Foto: Beta

Poražavajući rezultati

NIŠAVSKI OKRUG: Samo jedan od 650 vukovaca s maksimalnim brojem bodova na maloj maturi?!

Društvo -
Najveći prosek bodova u Nišavskom okrugu ostvaren je na kombinovanom testu i iznosi 13,24, sledi srpski jezik sa 12,47, pa matematika sa 11,52 od mogućih 20 poena po svakom testu

NIŠ - U Nišavskom okrugu samo jedan učenik osvojio je maksimalan broj bodova na sva tri testa od ukupno 640 nosilaca Vukove diplome koliko ih je u tom okrugu, rekao je načelnik Školske uprave u Nišu Živomir Jovanović i naveo da je taj maturant iz Osnovne škole "Kole Rašić" u Nišu.

Najveći prosek bodova u Nišavskom okrugu ostvaren je na kombinovanom testu i iznosi 13,24, sledi srpski jezik sa 12,47, pa matematika sa 11,52 od mogućih 20 poena po svakom testu, napomenuo je Jovanović. S maksimalnim brojem bodova iz srpskog može da se pohvali 83 učenika, iz matematike 159, a iz kombinovanog testa 21 učenik, kazao je Jovanović.

Računajući zajedno testove iz matematike i srpskog, maksimalan broj bodova ostvarilo je 25 đaka.Više od 18 bodova na sva tri testa ostvarilo je 93 đaka. sa više od 15 poena bilo je 608 učenika, a 43 đaka imalo je manje od pet poena.

Bez poena iz srpskog su bila tri kandidata, iz matematike četiri, a takvih na kombinovanom testu nije bilo, rečeno je u Školskoj upravi gde ukazuju da ohrabruju rezultati na kombinovanom testu male mature, zbog koga je bilo najviše kritika u javnosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track