NAVALA: Rusi kupuju lokale Beograda na vodi!
Foto: Dragana Udovičić

Velike kompanije dolaze u Srbiju

NAVALA: Rusi kupuju lokale Beograda na vodi!

Društvo -
Ruske firme projekat prepoznale kao i te kako isplativ. Pored toga, vođeni su razgovori i o kupovini jednog našeg velikog privrednog društva

BEOGRAD - Najprofitabilnije ruske kompanije žele da kupe većinu lokala koji se grade u sklopu projekta "Beograda na vodi", saznaje Kurir. Naime, naš dobro obavešten izvor koji je upoznat sa detaljima projekta kaže da su ljudi iz ruskih kompanija pokazali ozbiljno interesovanje za ovaj projekat pre svega jer je „Beograd na vodi“ osmišljen i projektovan prema međunarodnim standardima."Strani investitori, kompanije i investicioni fondovi prepoznali su ga kao realan i isplativ. Već su vođeni razgovori s Rusima koji žele da podrže ovaj projekat a zainteresovani su i za kupovinu jednog velikog privrednog društva, o čemu će tek biti reči", objašnjava izvor Kurira ali nije želeo da precizira o kom se društvu radi.Ogromna koristGoran Nikolić, ekonomista, kaže da ako ruske firme kupe neke od lokala Beograda na vodi, Srbija će procvetati.

"To je veoma dobar znak. Ako zaista ruske firme, koje su jake i stabilne, kupe većinu lokala „Beograda na vodi“, mi ćemo onda imati velike koristi. Prvo, možda će onda još neke velike strane kompanije poželeti da imaju nešto kod nas, a drugo što ćemo finansijski sigurno biti stabilniji", kaže Nikolić.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić pre dva dana je otkrio ključne komponente ovog projekta, a najvažnije je da će ovaj građevinski kompleks biti moćan pokretač za razvoj Srbije.

Nikolić: To je veoma dobar znak. Ako se to dogodi, Srbija će procvetati!
Nikolić: To je veoma dobar znak. Ako se to dogodi, Srbija će procvetati!

Ekonomista Miodrag Zec kaže da je to dobra vest.

"To je odlično za Srbiju! Nema tu šta mnogo da se priča ako oni hoće da kupe lokale koji će se naći u sklopu ovog projekta", kaže Zec.

Najupečatljivija karakteristika ovog projekta biće Kula Beograd, ikonični toranj koji gleda na reku Savu sa visine od 200 metara. Najveći tržni centarVrednost ovog građevinskog projekta je tri milijarde dolara, a on obuhvata i najveći tržni centar i urbanu destinaciju na Balkanu - tržni centar Beograd - čije je bruto građevinsko zemljište površine preko 140.000 kvadratnih metara. Ova intergisana zajednica, izgrađena prema master planu, sastojaće se od vrhunskih stambenih jedinica, komercijalnih čvorišta, osam hotela visokih i srednjih kategorija, obrazovnih ustanova, službi za zdravstvenu zaštitu i niza zabavnih sadržaja.

ČINJENICENa uloženi dinar vraća se pet- Ceo kompleks od oko dva miliona poslovnih i stambenih kvadrata radiće se u šest faza- Svaki uloženi dinar Srbiji će se vratiti petostruko- Biće otvoreno novih 200.000 radnih mesta - od oblasti izvođenja radova i privrednih grana koje prate građevinarstvo, do zapošljavanja u hotelima, restoranima, kafićima, šoping-centrima...- Vrednost kompleksa, kada bude završen, procenjuje se na više od osam milijardi evra- Dobio je status projekta od posebnog značaja za Republiku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track