OEBS osudio napad na urednika Foneta Pašalića

Važna je bezbednost novinara

OEBS osudio napad na urednika Foneta Pašalića

Društvo -
Pašalić je u dva navrata pretučen u sredu uveče na Novom Beogradu, nedaleko od zgrade u kojoj stanuje, gde su ga presrela trojica mladića, koji su ga tukli rukama i nogama, zadavši mu više od 30 udaraca

BEČ - Predstavnica za slobodu medija Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) Dunja Mijatović osudila je danas brutalni napad na urednika novinske agencije Fonet Davora Pašalića.

"Osuđujem ovo brutalno prebijanje i pridružujem se pozivima na brzu i temeljnu istragu", izjavila je Mijatović, navodi se u saopštenju OEBS-a.

"Aktovi zastrašivanja novinara mogu da imaju obeshrabrujući efekat na slobodu medija u zemlji", upozorila je ona, uz poruku da je bezbednost novinara ključno pitanje u regionu OEBS-a.

"Ne sme biti nekažnjivosti za zločine počinjene nad zaposlenima u medijima", zaključila je Mijatović.

Ona je pozdravila osudu koju je srpski ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izrazio odmah nakon jučerašnjeg napada na Pašalića, kao i njegova uveravanja da će biti učinjeno sve kako bi se vinovnici priveli pravdi.

Ministarstvo kulture Srbije, neke od vodećih političkih partija i Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) izdali su slična saopštenja, podseća OEBS.

Pašalić je u dva navrata pretučen prošle noći na Novom Beogradu, nedaleko od zgrade u kojoj stanuje, gde su ga presrela trojica mladića, koji su ga tukli rukama i nogama, zadavši mu više od 30 udaraca.

Pašalić je zadobio posekotine i podlive na glavi, polomljena su mu dva zuba i ima modrice po celom telu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track