MILIJA KTITOR IZBACUJE 400 MALIŠANA: Neću da  spustim cenu, možete da iselite na ulicu s decom!
Foto: Alek

Ugovor o zakupu skandalozan

MILIJA KTITOR IZBACUJE 400 MALIŠANA: Neću da spustim cenu, možete da iselite na ulicu s decom!

Društvo -
Kad je gradska vlast pokušala da pregovara s Milijom Milosavljevićem o smanjenju cene zakupa prostora za vrtić, biznismen nije hteo ni da čuje, već je poručio da ga baš briga

BEOGRAD - Ugovor o zakupu objekta od kompanije „Ktitor“ u iznosu od 12 evra po metru kvadratnom, koji je bivša vlast potpisala na deset godina, jedan je od najskandaloznijih ugovora koje smo zatekli - izjavila je za Kurir Snežana Đurić, sekretar Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu.Nakon što smo objavili tekst da vlasnik „Ktitora“ Milija Milosavljević svakog meseca od Grada Beograda dobija čak 29.000 evra za iznajmljivanje prostora vrtiću „Milica“ u Altini, Đurićeva kaže da Milija Ktitor Gradu naplaćuje cenu čak četiri puta višu od realne.Pokušali reviziju- Ne znam kojim se referencama rukovodila prethodna vlast kad je donela odluku o potpisivanju ovako štetnog ugovora, posebno ako se zna da je cena kvadratnog metra zakupa u naselju Altina od tri do četiri evra. Odmah po stupanju na dužnost pozvala sam na sastanak vlasnika kompanije „Ktitor“ i u ime Grada zatražila da spusti cenu zakupa. Direktno je rekao: „Nemam nameru da spustim cenu zakupa“, a u telefonskom razgovoru koji je usledio poručio nam je da „slobodno možemo da raskinemo ugovor i iselimo se na ulicu sa svom decom!“. Međutim, u ovom objektu je smešteno oko 400 dece, i dalje nemamo kapacitete, što je Ktitor znao, pa je odbio da spusti cenu - kaže Đurićeva.

Kao da je na Menhetnu... Za kvadrat mesečno 12 evra
Kao da je na Menhetnu... Za kvadrat mesečno 12 evra

Gradi se vrtićDobra vest je da su iz Sekretarijata za obrazovanje obećali da će što pre nastaviti izgradnju vrtića.- Preduzeli smo sve mere da se završi izgradnja vrtića, obezbedili smo sredstva i očekujemo početak sprovođenja javne nabavke, tako da bi radovi trebalo da počnu početkom 2015. godine, a vrtić će biti gotovo u drugoj polovini iste godine - istakla je Đurićeva.Podsetimo, pre dva dana je Milija Ktitor, kad smo ga pozvali da prokomentariše „ugovor veka“, bio izuzetno nepristojan.- Ma postavljaj pitanja svom tati, pič.a ti bre materina - nepristojno je ispalio Milosavljević i spustio slušalicu.

Briga ga za decuKTITOROVA KIRIJA POJELA PET VRTIĆA!Novcem koji je Grad Beograd do sada dao vlasniku „Ktitora“ Miliji Milosavljeviću za iznajmljivanje vrtića mogla su da se sagrade minimum dva nova vrtića sa celokupnom opremom, pokazale su naše računice. Za četiri godine Beograd je Ktitoru platio čak 1,4 miliona evra, što znači da će za deset godina, na koliko je potpisan ugovor, Milosavljević sebi da stavi u džep 3,5 miliona, od čega bi moglo da se sagradi i najsavremenije opremi čak pet obdaništa, što bi bilo dovoljno za celu Altinu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track