OPASNOST: Er Srbija na 24 sata suspendovala letove za Tel Aviv
Foto: Kurir Štampano

Ratna zona

OPASNOST: Er Srbija na 24 sata suspendovala letove za Tel Aviv

Društvo -
U saopštenju nacionalne aviokompanije se navodi da je ova odluka doneta da bi se "sačuvala bezbednost putnika i posade u svetlu trenutne nestabilne situacije"

BEOGRAD - Er Srbija je večeras saopštila da u narednih 24 sata suspenduje letove za međunarodni aerodrom Ben Gurion u Tel Avivu radi bezbednosti putnika i posade.

U saopštenju nacionalne aviokompanije se navodi da je ova odluka doneta da bi se "sačuvala bezbednost putnika i posade u svetlu trenutne nestabilne situacije".

"Er Srbija nastavlja da prati situaciju i obaveštava putnike o novim informacijama kako budu pristizale", dodaje se u saopštenju.

Posle vesti o raketi koja je pala blizu aerodroma u Tel Avivu, Evropska agencija za bezbednost aviosaobraćaja (EASA) preporučila je evropskim aviokompanijama da obustave letove za i iz Tel Aviva, pošto je to samostalno već učinilo više evropskih kompanija.

Izrael je, međutim, saopštio da nema razloga za obustavljanje letova, iako je jedna raketa ispaljena iz Gaze pogodila područje samo nekoliko kilometara od međunarodnog aerodroma u Tel Avivu.

Američka Federalna uprava za avijaciju zabranila je svim kompanijama iz SAD da lete za i iz Izraela na najmanje jedan dan zbog raketnog udara blizu aerodroma u Tel Avivu, a letove za Izrael suspendovale su i vodeće vazduhoplovne kompanije iz Nemačke, Francuske i Holandije, Kanade.

Odluku o obustavljanju letova na 24 sata donela je i turska kompanija "Turkiš erlajns" čiji se avion, na letu za Tel Aviv, vratio u Istanbul.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track