RADOST: Tuđe srce u Ljubici kuca kao da je njeno
Foto: Kurir Štampano

Prošao je kritičan period

RADOST: Tuđe srce u Ljubici kuca kao da je njeno

Društvo -
Prošlo je godinu dana otkad su Ljubici Adamić (3) lekari u Beču uradili transplantaciju srca. Organizam nije odbacio organ

BEOGRAD - Sećate li se devojčice Ljubice Adamić (3) koja je prošle godine celu Srbiju digla na noge, jer joj je život visio o koncu zbog nedostatka novca za operaciju srca u Beču? Ova hrabra devojčica je pre tačno godinu dana dobila novo srce, pobedila je krizu i sada se oseća odlično, vitalna je, živahna i lekari su oduševljeni kako je prihvatila novi organ. Kurir pomogaoZahvaljujući Kuriru i divnim ljudima koji su priložili novac, Ljubičin otac otac Šimi Adamić sakupio je više od 120.000 evra, čime je platio transplantaciju, koja je njegovoj ćerki spasla život. Iako, prema rečima kardiologa, čak 50 odsto osoba u prvih godinu dana odbaci transplantirani organ, Ljubica je imala sreće i tu opasnost je prevazišla. Njen otac je presrećan što je sve u redu i zahvaljuje svima koji su doprineli u teškoj borbi za novo srce.

- Ljubica je odlično, potpuno drugo dete. Svakog meseca je sve bolja i jača. Ima više snage, lakše se kreće, trči, juri, sme da izlazi napolje... Toliko je živahna da sama izađe iz stana, čak ume i da otključa vrata. Dan kada je Ljubica dobila novo srce, 30. jul, slavimo kao njen drugi rođendan! Mnogo toga se promenilo nabolje, a meni ste najviše vi pomogli.

Kurir je moj spasilac, a da nije bilo dobrih ljudi koji su priložili novac, moja Ljubica ne bi sad bila pobednik! Nemam reči kojima bih zahvalio svima, ja sam vaš životni dužnik - priča za Kurir Ljubičin otac Šimi Adamić, koji je i dalje u Beču jer devojčica mora da bude u blizini AKH klinike, u kojoj joj je urađena transplantacija. Na poslednjem pregledu, pre nekoliko dana, lekari su sa oduševljenjem gledali Ljubičine nalaze.Pravi fenomen- Doktori su presrećni! Stalno pričaju da je ona pravi fenomen šta je sve preživela. Sada jedva čekamo kada će da nam dozvole da dođemo u Srbiju - kaže Adamić.

Sluša Anine pesmeOSEĆA DA JOJ JE BEKUTA POMOGLAŠimi Adamić kaže da Ljubica obožava pesme Ane Bekute, kao da oseća da joj je pevačica mnogo pomogla u borbi za novo srce.- Peva Anine pesme, veseli se uz nju, samo traži: „Pusti ponovo Anu, pusti ponovo“, kao da oseća da joj je ona toliko pomogla i da joj je posvetila koncerte - priča Šimi.Pevačica Ana Bekuta se oduševila kada je to čula.- Zasuzile su mi oči. Želja mi je da me posluži zdravlje, pa kad se Ljubica bude udavala, da joj zapevam na svadbi - rekla je Bekuta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja