UB: Predsednik uručio ključeve novoizgrađenih kuća
Foto: Marina Lopičić

Pomoć ugroženima

UB: Predsednik uručio ključeve novoizgrađenih kuća

Društvo -
Kuće su izgrađene i opremljene na osnovu donacija Fondacije "Dragica Nikolić", u selima Liso Polje i Brgule

UB - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i njegova supruga Dragica uručili su danas ključeve novoizgrađenih kuća trima porodicama iz opštine Ub čije su kuće uništene u poplavama.

Predsednik Nikolić je uručio ključeve novoizgrađene montažne kuće od 90 kvadrata porodici Nikolić iz sela Liso Polje a njima je sanirana i stara kuća i stari poljoprivredno-ekonomski objekat.

Željko Nikolić, koji je od predsednika dobio ključeve nove kuće, rekao je da im je u poplavama uništena cela kuća, podavljena stoka i uništeno 15 hektara zemlje.

"Uz pomoć Dragice Nikolić, predsednika i opštine Ub ovo će biti mnogo bolje. Vratio sam se u svoje dvorište", rekao je Željko Nikolić i zahvalio predsedniku Srbije na pomoći. Supruga predsednika Dragica Nikolić kazala je da je Fondacija ispunila obećanje dato pre mesec dana.

"Ovo je prva od 11 kuća, renoviranje se radi kompletno a za još 80 kuća delimična adaptacija", rekla je Dragica Nikolić. Predsednik Srbije Tomislav Nikolić kazao je da su kuće obnovljene iz fondova koji su bili namenjeni za obnovu porodilišta, ali da će to morati da sačeka jer su kuće bile hitnije.

"Mi zaista imamo obavezu, Dragica i ja, da sve vreme dok traje moj mandat, a možda i posle toga, bar nekome u Srbiji olakšamo život", kazao je Nikolić.

On je dodao da će sve porodice kojima je Fondacija "Dragica Nikolić" obećala pomoć u svoje obnovljene kuće moći da se usele do kraja leta. Pored Nikolića, kuće se renovirane i porodicama Marković i Gavrić u selu Brgule.

Markovićima je renovirana stara kuća i naprevljena nova dok su Gavrićima donirani blokovi i cement i renoviran pomoćni objekat. Sredstva za to obezedila je Fondacija "Dragica Nikolić".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track