Stefanović: Pokazali smo da se ministarstvom policije može drugačije upravljati
Foto: Damir Dervišagić

Bačko Gradište

Stefanović: Pokazali smo da se ministarstvom policije može drugačije upravljati

Društvo -
Ministar je rekao i da je nezadovoljan nivoom borbe protiv droge - kako zapljenjenim količinama, tako i presečenim kanalima, ali i podvukao da će se već u narednom periodu postizati mnogo bolji rezultati

BAČKO GRADIŠTE - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ocenio je da je u prethodnih sto dana mnogo toga učinjeno da se pokaže da se tim ministarstvom može drugačije upravljati i da su, velika većina onih koji rade u policiji, odgovorni, sposobni i pošteni ljudi koji hoće da se borbe protiv korupcije, kriminala, narko dilera.

Stefanović je u Bačkom Gradištu, gde je premijer Aleksandar Vučić predstavio rezultate prvih sto dana rada vlade, naveo da je u tih sto dana urađeno dosta toga - počela izrada novog zakona o policiji, da je na ulicama, a posebno Beograda smanjen kriminalitet više od 20 odsto i da se taj trend nastavlja.

To je zato, rekao je ministar, što se zaista trudimo da pokažemo da kriminal neće proći i da policija hoće ozbiljno da radi svoj posao .On je podsetio i da su formirane radne grupe koje se tiču Šarića i Kosmajca, da su postignuti već određeni rezultati u saradnji sa Tužilaštvom i da će se pred javnost izaći sa tim šta je urađeno.

"Naravno, posto se radi o nečemu što nije istraživano rekao bi i desetinama godina onda se ne mogu očekivati, za nekoliko nedelja, najbolji mogući rezultati", rekao je Stefanović.

Kako je naveo, istraga je nešto iz čega se ne može svaki detalj prezentovati javnosti iz razumljivih razloga, ali i poručio da će se činiti i nadalje napori da se oni koji su čine najteža krivična dela nađu pred lice pravde.

On je rekao i da je nezadovoljan nivoom borbe protiv droge - kako zapljenjenim količinama, tako i presečenim kanalima, ali i podvukao da će se već u narednom periodu postizati mnogo bolji rezultati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track