Ministar Vulin: Uskoro nacrt zakona o volontiranju
Foto: Fonet

Dan mladih

Ministar Vulin: Uskoro nacrt zakona o volontiranju

Društvo -
Zakon o volontiranju predvideće slučajeve poput radne akcije da bismo dali priliku našoj deci da dobrovoljnim radom pomognu svojoj zajednici i sebi, i da dobiju zahvalnost od države, kaže šef resora za rad i socijalnu politiku

KRALJEVO - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da će to resorno ministarstvo, zajedno sa ministarstvom sporta, uskoro izaći sa nacrtom Zakona o volontiranju.Vulin je to rekao u Kraljevu, gde je, na Svetski dan mladih, povodom završetka radne akcije ORA "Kraljevo 2014", akcijašima uručio učesničke knjižice.

"Zakon o volontiranju će predvideti upravo ovakve slučajeve, kao što je radna akcija, da bi smo dali priliku našoj deci da dobrovoljnim radom pomognu svojoj zajednici i sebi, i da dobiju zahvalnost od države", istakao je ministar dodajući da su nas ovogodišnje poplave naučile da bez dobrovoljnog rada ne možemo da opstanemo.Vulin je rekao da na Dan mladih, ipak, mora da pomene činjenice koje nisu lepe, a to je podatak da u Srbiji 51 odsto od ukupno nezaposlenih, čine mladi.

"Toliki procenat onih najzdravijih, najaktivnijih, od kojih najviše očekujemo, nema posao. Moramo da učinimo sve da se ta porazna statistika promeni. Zato ćemo izaći sa projektima Prva šansa i sa mikrokreditima za samozapošljavanje i za plaćanje stažiranja mladih ljudi. Mi moramo zaposliti mlade ljude", poručio je Vulin.Nakon uručenja priznanja učesnicima radne akcije, koja je ima slogan "ORA nije fora", a okupila je 50 akcijaša iz Bele Crkve, Rume i Kraljeva, kao i iz Maribora i Ohrida, ministar Vulin je obišao reku Ribnicu gde je korito reke potpuno očišćeno nakon majskih poplava.

Akcijaši su radili na ukupno 20 lokacija u Kraljevu, uglavnom radeći na čišćenju rečnih korita i za 2.100 radnih sati izneli su iz reka 100 džakova smeća i 100 kubnih metara građe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track