Najnovije vesti

ZUKORLIĆ PROVOCIRA: Sandžak je 100 godina pod srpskom okupacijom
Foto: Maja Majsovski Rašević

Opet zapaljive izjave muftije

ZUKORLIĆ PROVOCIRA: Sandžak je 100 godina pod srpskom okupacijom

Društvo
15:14h
Uprkos svim poteškoćama i etničkom čišćenju, nismo prestali da postojimo. Ovo je regija koja ima svoju istoriju

BEOGRAD - Muftija Muamer Zukorlić rekao je u intervjuu kuvajtskoj televiziji El rej da je Sandžak već 100 godina pod srpskom i crnogorskom okupacijom, da je regija na važnom geografskom položaju, te da bi trebalo da dobije, ako ne državu, a ono makar autonomiju.- Uprkos svim poteškoćama s kojima se suočavamo živeći 100 godina okupirani od Srbije i Crne Gore, pošto se Sandžak nalazi između njih, mi nismo prestajali da postojimo uprkos masovnom etničkom čišćenju u Prvom i Drugom svetskom ratu, te uprkos poslednjim ratovima, u Bosni i na Kosovu - kazao je Zukorlić i naveo koje zemlje okružuju Sandžak - Crna Gora, Srbija, Kosovo, te da je položaj ove regije važan jer spaja Bosnu s Kosovom, dok Srbiju spaja od Crne Gore, odnosno razdvaja od nje.- Zato je Sandžak u poslednjih 100 i više godina bio ključna tačka mnogih previranja. To je stavilo muslimane u mnoge probleme i to je razlog što je Sandžak podeljen između Srbije i Crne Gore, iako je regija koja ima svoju istoriju i u najmanju ruku treba da ima autonomiju, ako ne može da postane država - naveo je muftija.Ovaj verski poglavar, poznat po zapaljivim izjavama i provociranju javnosti, rekao je u pomenutom intervjuu i da je stalno na meti jer se zalaže za prava muslimana i da je zbog toga čak pokušan i atentat na njega. Kako je rekao, srbijanske vlasti htele su muftiju poltrona.- Naše traženje prava je pojačalo udare na nas i na mene lično. Ne bi prošlo ni dva dana a da se u beogradskim novinama ne govori o muftiji koji provocira, koji je ekstreman - naveo je on.

Ima planHOĆEMO VELIKU DŽAMIJU U PAZARUNama je san da sagradimo veliku džamiju u Novom Pazaru, koja će moći da primi nekoliko hiljada ljudi - kazao je muftija o daljim planovima.

Svi muftijini ispadi- Na obeležavanju 15 godina od zločina u Srebrenici pojavio se sa četiri BMW džipa X5- Udario pesnicom u lice svog nekadašnjeg saradnika Bekira Makića u svom kabinetu- Pretio tadašnjem predsedniku Borisu Tadiću (2010. godine) da se ne igra vatrom- Konstantno se meša u politički život- Poznat po životu na visokoj nozi, nikad nije otkrio ko to finansira

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...