Sertić: I kao ministar ću raditi u interesu privrede
Foto: Beta

Predlog kandidature stigao u parlament

Sertić: I kao ministar ću raditi u interesu privrede

Društvo -
Kao ključne aktivnosti vidim izgradnju što povoljnijeg i podsticajnijeg ambijenta za poslovanje i investiranje, sprovođenjem reformi u svim segmentima u nadležnosti Ministarstva i rešavanje ključnih problema sa kojima se privreda godinama suočava, navodi kandidat za minstra privrede

BEOGRAD - Kandidat za ministra privrede Srbije Željko Sertić najavio je danas da će, ako Skupština Srbije potvrdi njegov izbor, na tom mestu raditi u najboljem interesu srpske privrede i države. "U ovom trenutku kao ključne aktivnosti vidim izgradnju što povoljnijeg i podsticajnijeg ambijenta za poslovanje i investiranje, sprovođenjem reformi u svim segmentima u nadležnosti Ministarstva i rešavanje ključnih problema sa kojima se privreda godinama suočava", navodi se u Sertićevoj pisanoj izjavi koja je dostavljena medijima.

Prema njegovim rečima, to je potrebno uraditi da bi "zdravo jezgro privrede i onaj deo koji se može postaviti na noge podigao efikasnost, upošljavao što veći broj ljudi i postao što konkurentniji u utakmici na međunarodnom tržištu koja je čeka u toku i nakon procesa evropskih integracija". Sertić je rekao da je zahvalan premijeru Srbije Aleksandru Vučiću na "ukazanom poverenju da u ovom reformskom periodu" vodi jedno od ključnih ministarstava za ekonomiju Srbije. "To je za mene velika čast i ogromna odgovornost. Ako parlament potvrdi izbor, i na novoj funkciji radiću kao i na mestu predsednika Privredne komore Srbije - u najboljem interesu srpske privrede i države", rekao je kandidat za ministra privrede i predsednik Privredne komore Srbije Željko Sertić.

Premijer Vučić dostavio je danas Skupštini Srbije predlog kandidature Željka Sertića za novog ministra privrede. Željko Sertić je član Srpske napredne stranke. Sertić je diplomirani menadžer i privrednik iz Novog Sada, koji se biznisom bavi duže od 25 godina, a na čelu PKS se nalazi od marta 2013. godine. Na tu poziciju izabran je jednoglasno na Skupštini PKS kao jedini kandidat, a predlozi da se nađe na tom mestu stigli iz više od 30 regionalnih komora i udruženja. Skupstina Srbije konstatovala je 4. avgusta ostavku Dušana Vujovića na funkciju ministra privrede i istog dana izabrala ga za ministra finansija. Vujović je ostavku podneo zbog imenovanja na funkciju ministra finansija, pošto je prethodni ministar finansija Lazar Krstić 12. jula podneo ostavku, koju je palament konstatovao tri dana kasnije.

Posle ostavke Vujovića premijer Vučić imao je rok od dve nedelje da predloži novog ministra. Novi ministar bira se većinom glasova od ukupnog broja narodnih poslanika. Zakonom o vladi nije preciziran rok u kojem bi Skupština srbije trebalo da izabere novog ministra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track