Albanskim đacima na jugu Srbije sutra stižu udžbenici
Foto: Vučić, Merdari, Tanjug

Poseta Merdrima

Albanskim đacima na jugu Srbije sutra stižu udžbenici

Društvo -
Građani koji ispunjavaju obaveze prema državi imaće sva prava, a onima koji to ne čine, bez obzira da li žive u Beogradu, Kragujevcu, Nišu, Subotici ili bilo gde, biće isključivana struja i sve drugo, rekao je premijer Srbije

MERDARE - Albanski đaci u Preševu, Bujanovcu i Medveđi dobiće sutra udžbenike na albanskom jeziku, rekao je danas u Merdaru premijer Aleksandar Vučić dodajući da je time Srbija ispunila svoje obaveze.

Tokom obilaska baze kod Merdara, Vučić je ponovio da će građani koji ispunjavaju obaveze prema državi imati sva prava, a onima koji to ne čine, bez obzira da li žive u Beogradu, Kragujevcu, Nišu, Subotici ili bilo gde, biće isključivana struja i sve drugo.

"I ne postoji - da ne bi bilo priče poput "ne smete da uđete ovde ili onde"… Gde sve naše snage ne smeju da uđu. Naše snage i naši policajci smeju da uđu u svako mesto u kojem oni koji tamo žive ne poštuju organe države Srbije. Takvi će biti privedeni", upozorio je premijer.

Dodao je da, ako neko voli da živi u mraku ili bez komunalnih usluga, država sa tim nema problem, ali da smatra da je to civilizacijsko dostignuće, ted da bi ljudi trebalo da znaju da kada imaju struju ili vodu treba i da plaćaju.

"Oni će to, verujte mi, poštovati", zakljucio je Vučić, uz napomenu da ne mari preterano za telefonske pozive koji mogu tim povodom da dođu iz različitih ambasada, te da oni koji ga zovu mogu da računaju da je za tu priliku promenio broj telefona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track